Κρατώντας «μικρό καλάθι» αναμένουν την περίοδο των χριστουγεννιάτικων γιορτών οι έμποροι, δεδομένου ότι τα εισοδήματα της πάλαι ποτέ ισχυρής μεσαίας τάξης και ακόμη περισσότερο των μη εχόντων, είναι συμπιεσμένα λόγω της ακρίβειας και της συνεχιζόμενης αύξησης του κόστους στην κάλυψη των βασικών καθημερινών αναγκών τους, την τελευταία διετία. Η χριστουγεννιάτικη αγορά δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας…

Μέλη φορέων εκπροσώπησης του επιχειρηματικού κόστους, εκτιμούν ότι και αυτή την εορταστική περίοδο κερδισμένες θα είναι οι μεγάλες αλυσίδες ενώ οι μικρομεσαίοι θα κινηθούν οριακά ή σε πολλές περιπτώσεις το «ταμείο θα είναι μείον» όταν θα φτάσει η ώρα της καταμέτρησης εσόδων – εξόδων, μετά την περίοδο των Φώτων. Ένας από τους πιο βασικούς λόγους είναι ότι τα πολυκαταστήματα έχουν τη δυνατότητα αγοράς προϊόντων χαμηλού κόστους, σε μεγάλες ποσότητες, ενώ οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις καλούνται να τα βγάλουν πέρα μέσα σε ένα πολύ δύσκολο και άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, με περιορισμένα μπάτζετ και με ιδιαίτερα υψηλά λειτουργικά κόστη για το οικονομικό μέγεθος τους.

Μετά τη χριστουγεννιάτικη αγορά, τα νέα φορολογικά μέτρα θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το οικονομικό περιβάλλον το 2024 θα γίνει ακόμη πιο ασφυκτικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εφόσον τα φορολογικά μέτρα τα οποία προωθεί η κυβέρνηση ψηφιστούν ως έχουν (ακόμη και μετά τις πρόσφατες μικρές βελτιώσεις). Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων. «τα νέα φορολογικά μέτρα, που προωθεί η Κυβέρνηση δεν καταπολεμούν, δυστυχώς,  τη φοροδιαφυγή, αντίθετα, πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητά τους και  προστατεύουν τα μεγάλα εισοδήματα και τις εταιρείες».

«Η εισαγωγή φορολογητέου τεκμαρτού εισοδήματος, η  φορολόγηση δηλαδή για εισόδημα που δεν έχει αποκτηθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οδηγεί σε σημαντική οικονομική επιβάρυνση μεγάλο τμήμα ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία έρχεται να προστεθεί πολλαπλασιαστικά στα ήδη υπάρχοντα οικονομικά τους  προβλήματα, ως αποτέλεσμα της υπερδεκαετούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, λόγω μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας και πληθωρισμού».

«Για όλους εμάς, η απόσυρση των νέων φορολογικών μέτρων αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας  τόσο για την ύπαρξή μας όσο και την αξιοπρέπειά μας και ως εκ τούτου είναι ζήτημα αδιαπραγμάτευτο» καταλήγει στην ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων, καλώντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνεται ενάντια στα φορολογικά μέτρα, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 13:00 στο Σύνταγμα.

antitheto.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις