Χριστοδουλίδης για μεταναστευτικό: Είμαστε στα όριά μας – Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλους

147

Το 7% του πληθυσμού της χώρας είναι μετανάστες

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έδωσε συνέντευξη με αφορμή το μεταναστευτικό στην Κύπρο και τόνισε πως το κράτος βρίσκεται στα όρια του, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να υποδεχτεί κι άλλα άτομα, ειδικά τις μεγάλες ροές από τη Συρία.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας και τόνισε πως «είμαστε στα όριά μας», διευκρινίζοντας ότι το 7% του πληθυσμού της χώρας είναι πλέον μετανάστες.

Σύμφωνα με τη cyprus-mail.com, ο κ.Χριστουλίδης ανέφερε ακόμη ότι «δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες. Είμαστε στα όριά μας και δεν μπορούμε πλέον να διαχειριστούμε αυτή τη ροή προσφύγων. Για αυτό ζήτησα από την ΕΕ βοήθεια και αποφάσισα να αναστείλω την εξέταση νέων αιτήσεων ασύλου. Για εμάς είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Δεν είμαστε πλέον σε θέση να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση».

«Είναι ένα πραγματικά σημαντικό θέμα, διότι τους τελευταίους δύο, τρεις μήνες φτάνουν σχεδόν καθημερινά Σύροι από τον Λίβανο στην Κύπρο. Αλλά είμαστε νησιωτική χώρα και οι άνθρωποι παραμένουν στην Κύπρο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like