Στην Ελλάδα της οικονομικής δυσπραγίας και της υψηλής ανεργίας με ένα τραπεζικό σύστημα να αποκλείει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο κόσμο με τα αυστηρά κριτήρια του, οι απάτες εις βάρος απελπισμένων και ανυποψίαστων πολιτών πάνε… σύννεφο. Είναι κατανοητό πώς «ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται», οπότε εκεί είναι που οι επιτήδειοι απατεώνες προσπαθούν να επωφεληθούν.
Σήμερα θα σας παραθέσουμε στοιχεία και αποδείξεις για το πώς λειτουργούν τέτοιου είδους σπείρες, που μοναδικό στόχο έχουν να ξεγελάσουν και να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τα “υποψήφια θύματα” τους. Εννοείται πώς μίας και ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας το “ψάρεμα” των πελατών γίνεται μέσω Διαδικτύου από την επίσημη σελίδα της σπείρας «Δάνειο EHM» η οποία βρίσκεται online και έχει πρόσβαση όποιος επιθυμεί να χρηματοδοτηθεί με ευνοϊκούς όρους συγκριτικά με το τραπεζικό σύστημα. «Αυτό υπόσχονται εκείνοι βέβαια».
Η διαδικασία είναι απλή και έως ενός σημείου πειστική για κάποιους λιγότερο καχύποπτους πελάτες. Ο κάθε ενδιαφερόμενος συμπληρώνει την φόρμα με τα στοιχεία του στο site με το χρηματικό ποσό το οποίο επιθυμεί να χρηματοδοτηθεί.
Στην συνέχεια της συμπλήρωσης του αιτήματος επικοινωνούν εκείνοι μέσω email στις επόμενες 24 ώρες ενημερώνοντας τον πελάτη για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί πως ζητούν όλα τα προσωπικά σας στοιχεία. Τα βήματα είναι απλά και αποκλειστικά μόνο μέσω email·εδώ είναι που η υπόθεση γίνεται ύποπτη.
Εμείς ψάξαμε λίγο πιο βαθιά την ιστορία αυτή για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και να σας επιστήσουμε την προσοχή. Όπως ανέφερα παραπάνω, η επικοινωνία πελάτη-τράπεζας γίνεται μόνο μέσω email, στο site δεν δηλώνεται κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας μόνο μια διεύθυνση. Η διεύθυνση είναι η Αίολου 15 στην Αθήνα, που όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πρόκειται για εταιρεία-τράπεζα φάντασμα που στόχο έχει να εξαπατήσει και να επωφεληθεί οικονομικά η ίδια. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πώς το 2020 μετά από καταγγελία που προηγήθηκε από ιδιώτη, του οποίου είχαν αποσπάσει το ποσό των 300.000 ευρώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις. Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου του 2020 σε περιοχή της Αττικής με την συνδρομή της ομάδας εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) συνελήφθη αλλοδαπός άντρας και η αστυνομία ήταν στην αναζήτησή άλλων τεσσάρων συνεργατών του. Από τις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν συνολικά 3.450 ευρώ σε μετρητά, δύο κινητά τηλέφωνα και πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.
Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα για να διαπιστώσουμε πως η συγκεκριμένη ομάδα συνεχίζει ανενόχλητη “ την δουλειά της”. Εμείς προσποιηθήκαμε τα θύματα για να δούμε την διαδικασία “ψαρέματος” του υποψηφίου πελάτη. Αφού ακολουθήσαμε τα βήματα μετά από δίκη τους καθοδήγηση, καταλάβαμε πως επρόκειτο για απάτη εκατό τις εκατό.
Στην συνέχεια ενημερώσαμε την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να προστατευτούν μελλοντικά πολίτες, καθώς εκείνοι ζητούν εξαρχής το ποσό των 187 ευρώ για την ολοκλήρωση της υποτιθέμενης διαδικασίας. Δεδομένου ότι πολλοί πολίτες μπορεί να πειστούν και να στείλουν τα προσωπικά και τραπεζικά τους στοιχεία τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν και να αποβούν μοιραία.
Ευελπιστούμε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες και να κατεβάσουν το συγκεκριμένο site. Εμείς σας συμβουλεύουμε ποτέ να μην στέλνετε προσωπικά στοιχεία σε οργανισμούς για τους οποίους δεν έχετε πρώτα πειστεί για την αξιοπιστία τους. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να σας κοστίσει πολύ ακριβά χωρίς να υπάρχει επιστροφή διότι η βάση τους βρίσκεται στο εξωτερικό άρα δυσκολεύει τον εντοπισμό τους.
Άρθρο της Ιωάννας Μπέικο
zougla.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις