Αυτό που μένει μετά την επίσημη και δημόσια διαχείριση των περιπτώσεών τους από τον Πρωθυπουργό είναι ότι υπήρχαν λόγοι παρακολούθησης.

Για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε στο σκάνδαλο των υποκλοπών, έγινε δημόσια συζήτηση με τον Πρωθυπουργό για τις παρακολουθήσεις, από την ΕΥΠ, του Νίκου Ανδρουλάκη, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου και του υπουργού Απασχόλησης Κ. Χατζηδάκη.

Αυτές οι τρεις περιπτώσεις, ανάμεσα σε πολλές ακόμη, ετέθησαν στην ίδια συζήτηση και ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό, για τους λόγους εθνικής ασφάλειας που οδήγησαν την ΕΥΠ να τους «επισυνδέσει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το θέμα της εθνικής ασφάλειας μόνο για τον Ανδρουλάκη: «Δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε να είναι υπό καθεστώς παρακολούθησης».

Παρέλειψε να πει το ίδιο για τον Φλώρο και τον Χατζηδάκη. Προφανώς είχε τους λόγους του.

Η ουσία είναι ότι ο Πρωθυπουργός αλλά και πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ άφησε να αιωρείται ότι υπήρχαν λόγοι εθνικής ασφάλειας για έναν υπουργό του και για τον, ενεργεία ακόμη, ΑΓΕΕΘΑ.

Μέχρι στιγμής, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος αισθάνθηκαν την ανάγκη είτε να διαμαρτυρηθούν, είναι να υποβάλουν την παραίτησή τους και να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Προτιμούν να μένουν στη θέση τους στιγματισμένοι με την υπόνοια ότι η ελληνική αντικατασκοπεία είχε λόγους να τους υποπτεύεται για βλάβη των εθνικών συμφερόντων ή για συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες και να τους παρακολουθεί επί μήνες.

Αποφεύγει μάλιστα ως τώρα να δηλώσει επίσημα ότι δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους -αν δεν προέκυψε.

Αυτό που μένει μετά την επίσημη και δημόσια διαχείριση των περιπτώσεών τους από τον Πρωθυπουργό είναι ότι υπήρχαν λόγοι παρακολούθησης. Εθνικοί ή άλλοι είναι υπόθεση των ιδίων να ζητήσουνε εξηγήσεις- αν έχουν τσίπα.

Γ.Λ.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις