Μοιράσου το άρθρο

Θεωρούν ότι η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές

Η ανακοίνωση ίδρυσης νέων κομμάτων τα οποία θα κινούνται δεξιότερα της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν φαίνεται να ανησυχεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Ακόμα και αν κάποιοι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί καταφέρουν να κόψουν ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία, αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού. Όχι όμως επειδή πιστεύουν στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας.

Ο πραγματικός λόγος είναι ότι δεν πιστεύουν πως κάποιο από αυτά τα νέα κόμματα θα καταφέρει να εισέλθει στο κοινοβούλιο. Αντίθετα, έχοντας την βεβαιότητα ότι η Ν.Δ. θα είναι πάλι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, θεωρούν ότι αυτές οι «χαμένες ψήφοι», διά της τεθλασμένης, θα επιστρέψουν στην κυβερνητική πλειοψηφία μέσω του μπόνους των εδρών της δεύτερης Κυριακής.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους στο μέγαρο Μαξίμου πάντως, προκύπτουν δύο δεδομένα από την αποτύπωση της στιγμής: Το πρώτο είναι ότι ο αριθμός κομμάτων στο επόμενο κοινοβούλιο θα είναι ο ίδιος με αυτά που έχουν εισέλθει στις προηγούμενες εκλογές.

Το δεύτερο είναι ότι η δημοσκοπική πίεση θέτει εν αμφιβόλω ακόμα και την πρωτιά, θεωρούν όμως ότι το καλοκαίρι θα λειτουργήσει ευεργετικά προκειμένου η Ν.Δ. να ανακτήσει ένα προβάδισμα ασφαλείας. Γι’ αυτό και διαδίδουν φήμες για προσφυγή στις κάλπες τον Οκτώβριο.

ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις