Πρώτοι σε όλα στην Ευρώπη(!), αλλά συνεχίζεται το lockdown που θα τελείωνε (τουλάχιστον 5 φορές από τις 7 Νοεμβρίου που κηρύχτηκε), με απίστευτο κόστος τόσο για την οικονομία όσο και για την υγεία! Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τα 500 εκατομμύρια που χάνονται κάθε εβδομάδα επιπλέον lockdown;

Την τακτική «Γκολ αυτοί; Σέντρα εμείς», θυμίζει πλέον η τακτική της κυβέρνησης στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το δε lockdown που μόλις τελειώνει …ξαναρχίζει, θυμίζει τη φράση του Χάρι Κλιν «φεύγουν οι βάσεις που μένουν» ή εκείνα τα μπακάλικα στις παλιές ελληνικές ταινίες, που είχαν απέξω μια υπογραφή που έγραφε «βερεσέ αύριο»-και κάθε μέρα που πήγαινες … «βερεσέ αύριο»!

Το lockdown που ακολουθεί η χώρα ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου, με τον πρωθυπουργό να μας το εξαγγέλλει για τρεις εβδομάδες (ενώ την προηγουμένη ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για τέσσερις εβδομάδες) και από τότε έως σήμερα βρισκόμαστε σε ένα lockdownπου μόλις είναι να τελειώσει …ξαναρχίζει, συνήθως πιο σκληρό, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα! Ενδιαμέσως μιλούμε και σχεδιάσουμε πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο, πώς θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα κοκ, που λίγες ημέρες μετά αποδεικνύεται ότι όλη η συζήτηση αυτή δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα!

Όλο αυτό το διάστημα, σύμφωνα με την κυβέρνηση και την πλειοψηφία των μεγάλων μέσων που τη στηρίζει, είμαστε σε όλους τους δείκτες της αντιμετώπισης της πανδημίας οι καλύτεροι στην Ευρώπη ή, έστω, μεταξύ των καλύτερων!

Τα δύσκολα ξεκινούν όταν τίθεται το ερώτημα και γιατί αφού είμαστε οι καλύτεροι η πανδημία εμφανίζεται δριμύτερη και τα lockdown γίνονται πιο «αυστηρά», αρχίζει ο …βήχας! Ούτως ή άλλως «εμείς οι καλύτεροι είμαστε σε όλη την Ευρώπη», τι μας νοιάζουν οι …λεπτομέρειες-η αλήθεια είναι πως τέτοιο Success Story έχουμε να ζήσουμε από την εποχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όταν η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια και κυρίως από την εποχή των Σαμαρά-Βενιζέλου (το 2014 η φράση «success story» μετρήθηκε ως η πιο πολυφορεμένη φράση στη χώρα!).

Τώρα, ωστόσο, σαν να μην τρέχει απολύτως τίποτε, πληροφορούμαστε πως το lockdown που θα τελείωνε στις 7 Μαρτίου, δεν θα συνεχιστεί απλώς μέχρι τις 15 Μαρτίου, αλλά συζητείται και μέχρι τις 21 Μαρτίου και τότε αν θα ανοίξει η αγορά θα είναι με πολύ μεγάλους περιορισμούς και ότι ο ουσιαστικός στόχος είναι το Πάσχα, που φέτος πέφτει στις 2 Μαΐου, αφού τότε θα είναι καλός ο καιρός και θα περιμένουμε τον τουρισμό που θα φτάσει στο 50% του τουρισμού που θα είχαμε το 2019!

Αλήθεια, θα μπορούσε να μας εξηγήσει κανείς από την κυβέρνηση τι πήγε λάθος και δεν πέτυχε το αυστηρό lockdown (στο «τελευταίο πράσινο μίλι», που θα έλεγε και ο πρωθυπουργός) και αναγκάστηκε η χώρα να κλείσει και τον Μάρτιο;

Ποιος έχει την ευθύνη για το κόστος των 500.000.000 ευρώ που χάνεται από την ελληνική κοινωνία για κάθε μια επιπλέον εβδομάδα lockdown;

Ποιος έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι κλεινόμαστε μέσα χωρίς ταυτόχρονα να σχεδιάζονται και να λαμβάνονται μέτρα για να εμποδιστεί η μετάδοση της νόσου εκεί που παράγεται, δηλαδή στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις δομές, στα σχολεία κοκ;

Αλλά είπαμε: «Γκολ αυτοί; Σέντρα εμείς»-οι καλύτεροι στην Ευρώπη!

ΥΓ: Τα παραπάνω δεν υποτιμούν την πραγματικά πολύ καλή διαχείριση της πανδημίας στην πρώτη της φάση, όπως πολλές φορές η στήλη έχει επισημάνει. Ούτε τις καλές προσπάθειες όπου υπάρχουν-το iEidiseis, άλλωστε, τις σημειώνει πρώτο. Επισημαίνουμε όμως πως –όπως στη ζωή, έτσι και στην πολιτική- με παλιό εισιτήριο δεν ταξιδεύει κανείς. Και πως όταν την τραγωδία επιμένεις να την εμφανίζεις ως … Success Story, τότε αυτό πολιτικά γυρίζει μπούμερανγκ!

ieidiseis.gr

eurokinissi

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις