Η διαμαρτυρία έρχεται έπειτα από τρεις ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων με στόχο και τη διεξαγωγή νέων εκλογών προκειμένου να αντικατασταθεί ο πρωθυπουργός Νετανιάχου

Ομάδα Ισραηλινών, που ζητάει από την κυβέρνησή της να κάνει περισσότερα για να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Γάζα, διαδήλωσε μπροστά στο κοινοβούλιο, εντείνοντας την πίεση στην κυβέρνηση Νετανιάχου, για την οποία λένε ότι δεν κάνει αρκετά για το θέμα.

Η διαδήλωση πήρε μια διαφορετική τροπή όταν ορισμένοι από συμμετέχοντες έριξαν μπογιά στο γυάλινο χώρισμα μεταξύ του εξώστη των θεατών και της αίθουσας της ολομέλειας.

Relatives of the captives held in Gaza stormed the Knesset in protest of the Israeli government failing to reach a prisoner swap deal with the resistance in Gaza. pic.twitter.com/AZfrK2zayn

«Τώρα!Τώρα!», φώναζαν οι διαδηλωτές απευθυνόμενοι στους βουλευτές μέσα στην αίθουσα, ρίχνοντας στο τζάμι κίτρινη μπογιά (είναι το χρώμα της εκστρατείας τους), την ώρα που υπάλληλοι του κοινοβουλίου τους έβγαζαν έξω.

Η διαμαρτυρία έρχεται έπειτα από τρεις ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ιερουσαλήμ, όπου χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους απευθύνοντας έκκληση για την ανάληψη δράσης με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων αλλά και τη διεξαγωγή νέων εκλογών προκειμένου να αντικατασταθεί ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Από τους 253 ανθρώπους που πήρε ομήρους η Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσής της την 7η Οκτωβρίου, 134 παραμένουν σε ομηρία στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν κηρύξει νεκρούς τουλάχιστον 35 από αυτούς, με τους συγγενείς και τους φίλους τους να εκφράζουν φόβους για την τύχη των υπολοίπων, καθώς μαίνεται η σύρραξη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις