Ο 42χρονος είχε συλληφθεί την Τρίτη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Αργοστολίου

Στην Κρήτη αναζητούσαν έναν 42χρονο αλλοδαπό που είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών για κλοπή με διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου, αλλά εκείνος είχε καταφέρει να διαφύγει στην Κεφαλονιά, όπου συνέχισε τις διαρρήξεις έχοντας κάνει συνολικά εννέα τους τελευταίους μήνες.

Ο 42χρονος είχε συλληφθεί την Τρίτη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Αργοστολίου, που διαπίστωσαν κατά τον έλεγχο που έκαναν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε το διωκτικό έγγραφο.

Όμως, κατά την προανάκριση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν στο νησί τουλάχιστον από τις 12 Ιουλίου, όταν καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος ναξαφρίζει μετρητά ύψους 9.800 ευρώ από ένα κατάστημα.

Στην πορεία της έρευνας, εξακριβώθηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα ότι, από τις 28 Σεπτεμβρίου ως το προηγούμενο Σάββατο, είχε διαρρήξει έξι καταστήματα και ένα σπίτι σε

διάφορες περιοχές του νησιού, από τα οποία είχε αρπάξει συνολικά 1.880 ευρώ, φο μπιζού αξίας 100 ευρώ, πέντε λίρες Αγγλίας, 20 δολάρια και είδη ρουχισμού, ενώ αποπειράθηκε ναδιαρρήξει ακόμη ένα κατάστημα.

Σε βάρος του 42χρονου δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα σε βαθμό κακουργήματος, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας. Μετά την απολογία του στον ανακριτή, θα οδηγηθεί σε κατάστημα κράτησης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις