Διπλό «χτύπημα» από την βρετανική εφημερίδα για την ανικανότητα της κυβέρνησης και τα ΜΜΕ που χειραγωγεί

Σε εκτενές ρεπορτάζ του ο βρετανικός Guardian αναφέρεται στο επιτελικό φιάσκο που οδήγησε στον εγκλωβισμό χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, μετά το κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» για το οποίο οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει μέρες πριν.

Ο Guardian εκθέτει την κυβέρνηση όχι μόνο για την παταγώδη αποτυχία της να προστατεύσει τους πολίτες και να οργανώσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση του χιονιά, αλλά και κάνει λόγο μεταξύ άλλων για τα στρατευμένα ΜΜΕ τα οποία δεν ήταν σε θέση να «καλύψουν» τις παλινωδίες των κυβερνώντων.

«Σε μία χώρα όπου η κεντροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη σπανίως επικρίνεται από τα ΜΜΕ, η κριτική που δέχθηκε για την καθυστερημένη αντίδρασή της στον χιονιά ήταν τόσο μεγάλη ώστε δεν μπορούσε να αγνοηθεί, όταν οι σκηνές χάους που καταγράφονταν ήταν ασυγχώρητες για κράτος μέλος της ΕΕ», αναφέρει με αιχμές η βρετανική εφημερίδα.

Μάλιστα, ο Guardian αναφέρεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταθέσει τις ευθύνες για τις αδιανόητες εικόνες ταλαιπωρίας σε άλλους, παραθέτοντας τη δήλωση του διευθυντή ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδου, ο οποίος τόνισε ότι οι αξιωματούχοι αγνόησαν τις έγκαιρες προβλέψεις για την κακοκαιρία: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία… σε αντίθεση με 20 χρόνια πριν, τώρα έχουμε τα εργαλεία και τις μεθόδους να προβλέψουμε επακριβώς τέτοια φαινόμενα και το συγκεκριμένο προβλέφθηκε πάρα πολύ καλά. Για ακόμη μια φορά είδαμε το κράτος να διστάζει να ακούσει τους επιστήμονες και αυτό είναι επικίνδυνο όταν μιλάμε για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους».

Μάλιστα η βρετανική εφημερίδα κάνει αναφορά στη δημοσκόπηση της Abacus η οποία προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας ότι οι πολίτες είναι βέβαιοι ότι οι αποζημιώσεις των 2.000 ευρώ στους εγκλωβισμένους οδηγούς αφορά επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης. 

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις