Μοιράσου το άρθρο

 

«Θα πρέπει το δικαστήριό σας να αποφασίσει  εάν οι διάλογοι που σας έχουν προσκομιστεί είναι νόμιμοι ή παράνομοι. Εάν δεχτείτε ότι είναι παράνομοι, τότε… Η δίκη τελειώνει εδώ!».

 

Σοκ στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων,  όταν κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη της Greek Mafia,  στην οποία  κατηγορούμενοι για διαφθορά είναι 19 κατηγορούμενοι, πέντε αστυνομικοί (εν ενεργεία ή εν αποστρατεία) τρεις δικηγόροι, και κυρίως άνθρωποι που δούλευαν για τον δολοφονημένο Μάλαμα, εισπράττοντας χρήματα για «προστασία», ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε το λόγο μετά την τοποθέτηση ενός εκ των συνηγόρων.

Ο Εισαγγελέας αφού άκουσε με προσοχή την τοποθέτηση του συνηγόρου υπεράσπισης,  σε μια αποστροφή της αγόρευσής του,  είπε απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της έδρας: «Θα πρέπει το δικαστήριό σας να αποφασίσει  εάν οι διάλογοι που σας έχουν προσκομιστεί είναι νόμιμοι ή παράνομοι. Εάν δεχτείτε ότι είναι παράνομοι, τότε… Η δίκη τελειώνει εδώ!».

Ο δε πρόεδρος της έδρας στο τέλος της χτεσινής συνεδρίασης,  ανακοίνωσε… την αποχή του από τη δίκη και διέκοψε!

 

Το όχι και τόσο μακρινό 2016

Ας δούμε όμως τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα,   σύμφωνα με όσα στοιχεία προσκόμισε συνήγορος κατηγορουμένου κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, και οδήγησαν  τον Εισαγγελέα να αναφέρει ότι,  η δίκη πλέον δεν έχει αντικείμενο και μοιραία όλοι οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί και ιδιώτες για διαφθορά,  θα οδηγηθούν σε αθώωση!

Ήταν Δεκέμβριος του 2016 όταν η ΕΥΠ αιτήθηκε την άρση απορρήτου από την αρμόδια εισαγγελία.

ΕΥΠ, παρακολουθήσεις και προτάσεις για τη λειτουργία της (ηχητικό) | Defence-point.grΠράγματι εκδόθηκε η άρση του απορρήτου,  η οποία έχει 2μηνη ισχύ ως προς την ενεργοποίηση της. Η εν λόγω Εισαγγελική παραγγελία παρέμεινε στα συρτάρια αξιωματούχων της ΕΥΠ επί τρίμηνο! Το Μάρτιο του 2017 (αφού είχε λήξει η ισχύς της άρσης του απορρήτου),  με υπογραφή του Γιάννη Ρουμπάτη, τότε διοικητή της ΕΥΠ,  στάλθηκε στον πάροχο τηλεφωνίας η εντολή για άρση του απορρήτου. Ο πάροχος αρνήθηκε να εκτελέσει την παράνομη άρση του απορρήτου,  και αποτάθηκε με έγγραφό του στην Εισαγγελέα διαφθοράς αναφέροντάς της το πρόβλημα,  και το λόγο για τον οποίο δεν θα προέβαινε σε άρση του απορρήτου.

 

Το περιεχόμενο της δικογραφίας

Οι εμφανιζόμενοι διάλογοι (απομαγνητοφωνήσεις επισυνδέσεων) αστυνομικών με ιδιώτες αλλά και μεταξύ τους , που περιέχονται στη δικογραφία, διενεργήθηκαν από την ΕΥΠ δίχως εισαγγελική έγκριση άρσης του απορρήτου αφού αυτή είχε λήξει,  και δεν φέρουν ονοματεπώνυμα των υπαλλήλων που διενήργησαν τις συνακροάσεις, δεν φέρουν ημερομηνία, ώρα, και την υπογραφή τους, αφού έχουν διενεργηθεί παράνομα .

Βαριά καταγγελία ότι 5 πρόσωπα ήταν στο στόχαστρο και της ΕΥΠ και του Predator

 

Τα σημερινά δημοσιεύματα και στο βάθος… Pegasus

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου ζήτησε μάλιστα από το δικαστήριο,  να στείλει το αίτημά του στον αρμόδιο εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση  PegasusPredator,  αφού κατά την άποψή του και σύμφωνα με δημοσιεύματα που προσκόμισε, οι συνακροάσεις  και απομαγνητοφωνήσεις που περιέχονται στη δικογραφία και αφορούν στους κατηγορούμενους αστυνομικούς, έχουν διενεργηθεί… με το παράνομο λογισμικό Pegasus!!!

 

Υπόλογη η ΕΥΠ, ο διοικητής Γιάννης Ρουμπάτης και οι υπάλληλοί της

Υπόλογη λοιπόν η ΕΥΠ του 2016 με διοικητή το Γιάννη Ρουμπάτη και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο διοικητής της ΕΥΠ είχε προειδοποιήσει για τη διείσδυση των Ρώσων στην Ελλάδα - Τι είχε πει ο Ρουμπάτης στον Τσίπρα

 

Υπόλογη σήμερα η ΕΥΠ του 2022 με διοικητή τον Παναγιώτη Κοντολέοντα και κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

Σάλος με το… πτυχίο που εμφάνισε ο διοικητής της ΕΥΠ του Μητσοτάκη – τι απαιτεί ο νόμος

Χιλιάδες  εργατοώρες  συνακροάσεων…Χιλιάδες  σελίδες Α4 καταγραφής…Χρησιμοποίηση της ΕΥΠ για χειραγώγηση της κοινής γνώμης περί δήθεν επερχόμενης κάθαρσης, και κανένας δεν μπαίνει φυλακή. Όλοι περνούν από τις καρέκλες λαμβάνοντας παχυλούς μισθούς, και μόνο τη δουλειά τους, αυτή για την οποία ορκίστηκαν, δεν έκαναν.

Η ΕΥΠ διαχρονικά εμφαίνεται ως το πολυεργαλείο των κυβερνήσεων,  όποτε αυτές «αποφασίζουν να εκπέμψουν ηχηρό μήνυμα ότι βρίσκονται σε πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα και τη λεγόμενη greek mafia». Το παιχνίδι αυτό, της χρησιμοποίησης της ΕΥΠ από τους πολιτικούς, γίνεται  με την ανοχή των υπηρεσιακών στελεχών της υπηρεσίας,  που δέχονται να μετατρέπονται σε γιουσουφάκια, αντί για επαγγελματίες των πληροφοριών.

ΕΥΠ ο χρήσιμος ηλίθιος…

 

 

Η δικαιοσύνη

Η δικαιοσύνη παρακολουθεί όλο αυτό «το παιχνίδι» που παίζεται εδώ και χρόνια αμέτοχη, δίχως να φυλακίζει κανένα υπεύθυνο από την ΕΥΠ και αφήνοντας τη διαφθορά να χτυπά κόκκινο καθημερινά,  και όσους εμπλέκονται σε αυτή να γελούν ικανοποιημένοι με «το σύστημα»,  που τους αφήνει ανεξέλεγκτους να κάνουν τη “δουλειά τους”…δίνοντας το κατιτίς τους. Όσο για τις δεκάδες ανεξιχνίαστες δολοφονίες όπως του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ και την απόπειρα δολοφονίας του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, δε βαριέσαι…ότι δε σε ενοχλεί μη το ενοχλείς!

Τελικά, η Δικαιοσύνη είναι τυφλή ή έχει ορθάνοιχτα μάτια; - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

 

Γιώργος Καραιβάζ

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραιβάζ, κατηγορούμενος και αυτός στη δίκη, πριν δολοφονηθεί  είχε κάνει σαφή αναφορά στο ενδεχόμενο κάποιες από τις δολοφονίες στον χώρο της Greek Mafia,  να έγιναν από (παρα)κρατικές υπηρεσίες. …

Γιώργος Καραϊβάζ: Η σύζυγός του περιγράφει τι είπε στον γιο της όταν είδε νεκρό τον δημοσιογράφο | in.gr

Τελικά ναι!

Για όλα φταίει ο δολοφονηθείς δημοσιογράφος Γιώργος Καραιβάζ !!!

Ακούστηκε και αυτό στη δίκη…

Προσφιλής μέθοδος …

«Αναφύονται» λάθη και παραλείψεις κατά την προδικασία… Προκύπτουν; «ακατάληπτα»…Τα φορτώνουν όλα σε ένα νεκρό….και το δικαστήριο δεν εισέρχεται καν στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης, παρά με «δεμένα χέρια» οδηγεί τους όποιους κατηγορουμένους, κάθε φορά, σε αθώωση.

*Εις μνήμη Γιώργου Καραιβάζ

Στέφανος Παπαδόπουλος

 

**Αξιοσημείωτη η απουσία δημοσιογράφων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, από την κάλυψη της δίκης. Ούτε καν η ευαισθησία να καλύψουν τη δολοφονία συναδέλφου τους…Ντροπή!

 

 

 

Photo:Intimenews

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις