⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google
Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τη Βενεζουέλα μετά τους δύο σεισμούς μεγέθους 7,2 και 7,5 ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα 160 χιλιόμετρα δυτικά του Καράκας.

Ώρες αγωνίας στη Βενεζουέλα μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς των 7,2 και 7,5 ρίχτερ.

Ο πρώτος σεισμός είχε επίκεντρο 28 χλμ. δυτικά της Μορόν, μιας περιοχής που βρίσκεται 168 χλμ από το Καράκας, ενώ λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα ακολούθησε μια νέα δόνηση μεγέθους 7,5 βαθμών.

Υπάρχουν αναφορές για κατάρρευση πολλών κτιρίων, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι εξαιρετικά υψηλός. Το USGS αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα οι νεκροί να ξεπεράσουν τους 10.000, αν και οι επίσημοι απολογισμοί των θυμάτων καταφθάνουν με αργούς ρυθμούς.

 

 

Η υπηρεσιακή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες, επιβεβαίωσε την ύπαρξη νεκρών και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ εκατοντάδες διασώστες εργάζονται για τον εντοπισμό και τη διάσωση θυμάτων.

«Ζητούμε από τον πληθυσμό να παραμείνει ψύχραιμος και ενωμένος», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση. Η Ροντρίγκες ανέφερε ότι το κύριο αεροδρόμιο της χώρας έκλεισε αφού υπέστη «σοβαρές ζημιές», ενώ ανακοίνωσε ότι μετρό και τρένα έχουν ακινητοποιηθεί.

Σε νέες δηλώσεις της αργότερα η Ροντρίγκες μίλησε για τουλάχιστον 32 νεκρούς και 700 τραυματίες, ενώ ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ για την βοήθεια που προσέφερε στην χώρα.

dnews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις