Τι απαντά ο διοικητής του νοσοκομείου
Τον δικό τους αγώνα απέναντι στον κορονοϊό δίνουν οι γιατροί του Θριάσιου που έχει από τις 7 Απριλίου μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά Covid. Όχι, όμως όλοι όπως καταγγέλλουν. Στο Θριάσιο στις τρεις κλινικές του (δύο παθολογικές και μία πνευμονολογική) εργάζονται μόνο 10 παθολόγοι, 3 πνευμονολόγοι και 12 από τους ιδιωτικούς που επιτάχθηκαν λόγω της πανδημίας. Οι υπόλοιποι δεκάδες άλλων ειδικοτήτων δεν δουλεύουν καθώς δεν δέχονται περιστατικά αλλά πληρώνονται κανονικά.
Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού
«Έχουμε οικογένειες που μας έχουν χάσει. Δουλεύουμε ασταμάτητα, δεν μας βλέπει το σπίτι μας» τονίζει παθολόγος – εργαζόμενη στο Θριάσιο στο newsbeast.gr εξηγώντας «όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε. Υπάρχουν 60χρονοι γιατροί που δουλεύουν σκληρά και άλλοι νεότεροι άλλων ειδικοτήτων που αυτή τη στιγμή δεν εργάζονται και πληρώνονται. Αυτό δεν συμβαίνει στα υπόλοιπα Covid νοσοκομεία, εκεί σε αντίθεση με το δικό μας εργάζονται όλοι, ακόμη κι αν είναι ορθοπεδικοί ή καρδιολόγοι. Όσοι έχουν σπουδάσει ιατρική ανεξαρτήτως της ειδικότητάς τους έχουν γνώσεις ιατρικής και μπορούν να συμβάλουν στη μάχη κατά του κορονοϊού».
«Ο νόμος αναφέρει πως τον μήνα μπορούμε να κάνουμε μέχρι τέσσερις εφημερίες αλλά αυτόν μήνα έκανα έξι» σημειώνει η γιατρός αναφέροντας: «Είμαστε απελπισμένοι και δίνουμε τον αγώνα μας μόνοι μας. Στείλαμε εξώδικο στον διοικητή διότι είναι άδικο να εργαζόμαστε μόνο εμείς. Οι καρδιολόγοι, οι παιδίατροι, οι ορθοπεδικοί, οι ωτορινολαρυγγολόγοι και οι γιατροί άλλων ειδικοτήτων του νοσοκομείο δεν έχουν πια κανένα αντικείμενο, δεν ασχολούνται με τίποτα και εφημερεύουν χωρίς ασθενείς αντί να μας βοηθούν».
«Μας κοροϊδεύουν»
«Πιστεύουμε πως αδικούμαστε και μας κοροϊδεύουν. Γνώριζαν αρκετές ημέρες πριν πως το νοσοκομείο θα δέχεται αποκλειστικά περιστατικά κορονοϊού και στις 7 Απριλίου που ξεκίνησαν να έρχονται οι ασθενείς δεν υπήρχε πρόγραμμα εφημεριών» επισημαίνει η παθολόγος που εργάζεται στο Θριάσιο.
«Έχουμε πάει και στον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και μας διαβεβαίωσε πως θα ερχόντουσαν νέοι επιταγμένοι για να συμβάλλουν στη μάχη κατά της πανδημίας και πως θα βοηθούσαν και όλοι οι γιατροί που ήδη ανήκουν στο προσωπικό του νοσοκομείου» προσθέτει.
«Στάλθηκε σχετικό έγγραφο στον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και στον πρόεδρο επιστημονικού συμβουλίου για να μετακινήσει αυτούς τους γιατρούς και δεν έχει γίνει κάτι. Περιμέναμε την εντολή από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη η οποία ήρθε στο νοσοκομείο από τις 23 Απριλίου και δεν έχει γίνει πράξη. Θεωρούμε πως κάποιος καθυστερεί τη διαδικασία και ζητάμε απαντήσεις», τονίζει.
«Κάθε μέρα στο νοσοκομείο είναι ένας πόλεμος. Ο πόλεμος έχει πολλές μάχες και πρέπει όλοι να θυσιαστούμε για να νικήσουμε. Όχι μόνο εμείς οι 13 και οι 12 επιταγμένοι αλλά όλοι» σημειώνει η γιατρός του Θριάσιου.
«Η πίεση είναι μεγάλη και οι ανάγκες φοβερές»
Αναφερόμενη στην πίεση που αντιμετωπίζει σε μία εκ των τριών κλινικών covid η παθολόγος που μίλησε στο newsbeast.gr εξηγεί: «Νιώθουμε πολύ πιεσμένοι. Οι ανάγκες για οξυγόνο είναι φοβερές. Δουλεύουμε με περιστατικά 50 και 60 ετών. Μπορεί να περάσεις και να δεις έναν ασθενή καλά και μετά από λίγο να χρειάζεται διασωλήνωση».
Τι απαντά ο διοικητής του νοσοκομείου
Για την καταγγελία που έγινε από παθολόγο του νοσοκομείου μίλησε στο newsbeast.gr ο διοικητής του Δημήτριος Αντωνίου αναφέροντας πως στις τρεις κλινικές covid έχουν μεταφερθεί 40 ειδικευόμενοι. «Υπάρχουν 65 γιατροί δηλαδή ένας για δύο ασθενείς, καθώς μπορούν να νοσηλευτούν στο σύνολο 130 άτομα» είπε.
«Οι υπόλοιποι γιατροί του νοσοκομείου συμμετέχουν στα εξωτερικά ιατρεία και στις εφημερίες των Κέντρων Υγείας. Συμβάλλουν επίσης κα στο εμβολιαστικό μας κέντρο» δήλωσε.
«Από τη στιγμή που θα μας το επιτρέψουν οι υποδομές να ανοίξουμε και άλλα κρεβάτια και θα συμμετέχουν και άλλοι γιατροί» σημείωσε ο Δημήτριος Αντωνίου.
newsbeast.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις