Ποια θα είναι τα μέλη της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Η νέα σύνθεση της διαρκούς επιτροπής αντιμετώπισης της οπαδικής βίας (ΔΕΑΒ), όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 4 του ν. 5085/2024, ανακοινώθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Επικεφαλής της ορίζεται ο Ευάγγελος Καίσαρης, επίτιμος Εισαγγελέας Εφετών, τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά και αναπληρωτής του ο Παντελής Στραγάλης, επίτιμος Εισαγγελέας Εφετών.

Πρόκειται για το αναβαθμισμένο όργανο του υπουργείου Αθλητισμού που θα επιβάλει τις αυτοματοποιημένες διοικητικές κυρώσεις με δέσμια αρμοδιότητα -πρόστιμα και ποινές για διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών- σε περιπτώσεις φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς και οπαδικής βίας.

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας αποτελείται από 5 τακτικά και 5 αναπληρωματικά μέλη, με την υπόλοιπη σύνθεση να έχει ως εξής:

Αντιπρόεδρος θα είναι ο Χρήστος Ι. Ηλιάδης, δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, τέως πρόεδρος της ΔΕΑΒ, με εξειδίκευση στον τομέα του αθλητικού δικαίου και αναπληρώτριά του η δικηγόρος Ιωάννα Μπαρμπή, με εξειδίκευση στον τομέα του αθλητικού δικαίου.

Ακόμα, συμμετέχουν ως μέλη οι:

  • Κωνσταντίνος Χριστολόγλου, Αστυνομικός Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (ΥΑΒΑΧ), με αναπληρωτή τον Αστυνόμο Α΄ Μιχάλη Γεωργόπουλο, της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης.
  • Κωνσταντίνος Καμινάρης, δικηγόρος με εξειδίκευση στον τομέα του αθλητικού δικαίου, με αναπληρώτρια τη δικηγόρο Παναγιώτα Κονιτσιώτη – Ρίζου, με εξειδίκευση στον τομέα του αθλητικού δικαίου.
  • Αναστασία Γκούφα, προϊστάμενη του Τμήματος Επαγγελματικών Αθλητικών Διοργανώσεων της Διεύθυνσης Επαγγελματικού Αθλητισμού και Επαγγελμάτων Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με αναπληρώτρια τη Μαρία Θεοχάρη, προϊστάμενη του Τμήματος Λεσχών Φιλάθλων της Διεύθυνσης Επαγγελματικού Αθλητισμού και Επαγγελμάτων Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις