Ανύπαρκτος ο κρατικός σχεδιασμός κατά τον Ε.Λέκκα
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την κακοκαιρία «Ελπίδα», αλλά και σε όσους προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες της καταστροφής στην… κλιματική αλλαγή, έκανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.
Ο Ε.Λέκκας απέδωσε βαρύτατες ευθύνες στον κρατικό μηχανισμό για τον τρόπο που αντέδρασε εν μέσω κακοκαιρίας και τόνισε ότι το μπάχαλο δεν «οφείλεται στην κλιματική κρίση, αλλά στον επιχειρησιακό σχεδιασμό».
Μιλώντας ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή αποκάλυψε επίσης ότι έμεινε εγκλωβισμένος για περίπου πέντε ώρες στην Αττική Οδό η οποία όπως είπε μετατράπηκε σε «παγίδα» για τους οδηγούς, λόγω της «αφελούς» αντιμετώπισης τους φαινομένου από την κυβέρνηση.
Ο κ. Λέκκας μίλησε για παντελή έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών καθώς και για έλλειψη της αντίληψη του κινδύνου. «Δεν υπήρχε ούτε ένα μηχάνημα για τρεις ολόκληρες ώρες» σημείωσε ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στην έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών. «Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση ούτε από τους ανθρώπους στα διόδια, ούτε από τους φωτεινούς σηματοδότες που έχει ο δρόμος. Η Αττική Οδός από δρόμος διαφυγής μετατράπηκε σε δρόμος εγκλωβισμού. Μέχρι τις 5 έμπαινε κόσμος στην Αττική Οδό» είπε εμφανώς αγανακτισμένος.
«Στις 6 το απόγευμα αφυπνίστηκαν και είδαν ότι υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα», πρόσθεσε, ρίχνοντας «βολές» στην κυβέρνηση. «Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αποτύχαμε παταγωδώς», είπε ο Ε.Λέκκας.
Ο Ε.Λέκκας χαρακτήρισε ως «αφελής προσέγγιση» τα όσα ακούγονται από την κυβέρνηση πώς η χιονόπτωση ήρθε μια ώρα πιο νωρίς απ’ αυτό που περίμενε.
«Από τη πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα θα έπρεπε να διακοπεί η κυκλοφορία» απάντησε στο απλό ερώτημα του τι θα έπρεπε να είχε γίνει. Πάντως σύμφωνα με όσα είπε το πρόβλημα είναι βαθύτερο καθώς ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για έλλειψη εκπαίδευσης αλλά και άγνοια του κρατικού μηχανισμού για τα νέα δεδομένα και τους κινδύνους που υπάρχουν διαθέσιμα στην επιστημονική κοινότητα αλλά δεν αξιοποιούνται. «Χρειάζεται διασύνδεση των επιχειρησιακών φορέων με τον επιστημονικό κόσμο και ασκήσεις ουσίας και όχι επίδειξης» συμπλήρωσε.
pronews.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις