Oι νέοι κανόνες θα βοηθήσουν στην εκτέλεση πιο πολύπλοκων επιχειρήσεων σε μεγαλύτερες αποστάσεις
Ο χώρος U-space δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε τόσο οι δρόνοι όσο και τα επανδρωμένα αεροσκάφη να επιχειρούν με ασφάλεια, και θα επιτρέψει στον κλάδο να συνεχίσει να διευρύνει την αγορά για τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες drones.
Oι νέοι κανόνες θα βοηθήσουν στην εκτέλεση πιο πολύπλοκων επιχειρήσεων σε μεγαλύτερες αποστάσεις, ιδίως σε χαμηλό ύψος και σε εναέριο χώρο με υψηλή κίνηση, καθώς και σε αποστάσεις εκτός οπτικής επαφής με τον χειριστή. Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να καλύπτουν ζωτικής σημασίας υπηρεσίες, για παράδειγμα τη μεταφορά ιατρικών δειγμάτων, την παροχή βοήθειας σε διασώστες σε σημεία περιστατικών έκτακτης ανάγκης, αλλά και τις εξ αποστάσεως επιθεωρήσεις υποδομών.
Τον Απρίλιο του 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το νομικό πλαίσιο για αυτό το σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας μη επανδρωμένων οχημάτων. Στα επόμενα στάδια, τα κράτη μέλη θα καθορίσουν τους οικείους εναέριους χώρους U-space και τους παρόχους υπηρεσιών, ενώ παράλληλα θα προβούν σε εργασίες σχετικά την ανταλλαγή πληροφοριών και τα πρότυπα επιδόσεων στον τομέα της πλοήγησης.
Αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις θα στηρίξουν σταδιακά την πλήρη υλοποίηση του U-space έως το 2030, όπως προβλέπεται στη στρατηγική drone 2.0, με στόχο, μεταξύ άλλων, να οδηγήσουν σε καινοτόμες υπηρεσίες εναέριας κινητικότητας, όπως οι πλήρως αυτοματοποιημένες υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-protothema.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις