Επιτέλους η αντιπολίτευση έφερε στη βουλή το σοβαρό θέμα των απευθείας αναθέσεων που με την δικαιολογία των εκτάκτων μέτρων για τον covid 19,  έχει κάνει υπερχρήση η Γ.Γ Αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου, σε τουλάχιστον 6 περιπτώσεις.

 

 

Οι 6 ύποπτες συμβάσεις

  • Έδωσε 500.000 ευρώ για υπηρεσίες καθαρισμού με ανάθεση σε εταιρεία η οποία διαχρονικά ασχολείται με τη διοργάνωση συνεδρίων, αλλά όλως τυχαίως μια μόλις μέρα πριν από την ανάθεση καταχωρήθηκε η ενασχόλησή της στο ΓΕΜΗ. Καταχωρήθηκε μια μόλις μέρα πριν η ενασχόλησή της με τον τομέα της απολύμανσης. Θα το καταθέσω για τα Πρακτικά.
  • Έδωσε με ανάθεση 232.000 ευρώ για αγορά μέσων ατομικής προστασίας σε εταιρεία που συστήνεται στις 29 Μαρτίου του 2020, καταθέτει προσφορά στις 30 Μαρτίου του 2020 και αναλαμβάνει αμέσως την επόμενη μέρα την προμήθεια Ελληνικού Δημοσίου για 232.000 ευρώ.
  • Έδωσε 300.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο και για την κάλυψη αναγκών των καταστημάτων κράτησης της χώρας σε εταιρεία που εμπορεύεται τρόφιμα και ποτά. Βεβαίως, μπορεί και τα αλκοολούχα ποτά να έχουν κάποια σχέση και με τα αντισηπτικά.
  • Έδωσε 47.000 ευρώ απευθείας ανάθεση προμήθειας υγειονομικού υλικού για την κάλυψη αναγκών όλων των καταστημάτων κράτησης σε εταιρεία που κατασκευάζει αμορτισέρ αυτοκινήτων. Θα το καταθέσω, επίσης, για τα Πρακτικά.
  • Έδωσε 229.000 ευρώ σε επιχείρηση που εμπορεύεται εποχιακά είδη διακόσμησης σπιτιού, καρναβαλικές στολές. Εντάξει, έφτιαχναν καρναβαλικές μάσκες! Θα φτιάξουν την επόμενη μέρα και μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό!
  • Έδωσε, 147.000 ευρώ για προμήθεια γαντιών νιτριλίου για τις ανάγκες των καταστημάτων κράτησης, με τιμή μονάδας 17,5 ευρώ, την ίδια περίοδο που άλλες Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προμηθεύονταν το ίδιο ακριβώς προϊόν με 8,85 ευρώ. Με 8,85 ευρώ άλλες Υπηρεσίες, η απευθείας ανάθεση της κυρίας Νικολάου 17,50 ευρώ.

 

Και την ίδια στιγμή,  οι εργαζόμενοι έλαβαν το Δώρο Χριστουγέννων από το κράτος τον…Φεβρουάριο….

Οι επιστήμονες ακόμη δεν έχουν λάβει το επίδομα που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και

Όσο για τα Voucher των Tablets των μαθητών που κάθε λίγο ανακοινώνονται, απλά… ανακοινώνονται για επικοινωνιακούς λόγους, αφού αγνοούνται!