«Ασθενείς περιμένουν ώρες για να εξεταστούν, ενώ γιατροί και νοσηλευτές τρέχουν πανικόβλητοι για να προλάβουν και να…χωρέσουν ανάμεσά τους»

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδίδεται σε επικοινωνιακά σόου και «στήνει» προεκλογικά σποτ, διατυμπανίζοντας τον εκσυγχρονισμό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι εικόνες που έρχονται στο «φως» από την τεελευταία εφημερία του νοσοκομείου «Γεννηματάς» -ενός εκ των μεγαλύτερων της Αθήνας- προκαλούν οργή και καταδεικνύουν την κατάρρευση της δημόσιας Υγείας.

Ράντζα το ένα πάνω στο άλλο, ασθενείς στιβαγμένοι σαν «τσουβάλια» στα Επείγοντα, με τα υπάρχοντα τους παραμάσχαλα, να προσπαθούν να βοηθηθούν από το λιγοστό υγειονομικό προσωπικό.

Σχολιάζοντας την φωτογραφία, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα 902.gr, η Γεωργία Φιλίππα, παθολόγος στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, κάνει λόγο για βαθιά εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

«Είναι μια εικόνα στοιβαγμένων κατά δεκάδες ασθενών πάνω σε φορεία, που περιμένουν ώρες για να εξεταστούν, και γιατρών και νοσηλευτών που τρέχουν πανικόβλητοι για να προλάβουν και να …χωρέσουν ανάμεσά τους, ώστε να τους περιθάλψουν», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Είναι μια εικόνα που δεν προέκυψε από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά την έχτισαν οι πολιτικές της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, της ολοένα και βαθύτερης εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, της διάλυσης της ΠΦΥ».

Βέβαια, το νοσοκομείο «Γεννηματάς» δεν είναι το μοναδικό που παρουσιάζει μια τέτοια εξοργιστική εικόνα εν μέσω  εφημερίας. Παρόμοια -αν όχι χειρότερη- είναι η κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας, με ασθενείς ενός «κατώτερου Θεού» να αναμένουν σε αισχρές συνθήκες την περίθαλψη που τους παρέχεται…δωρεάν!

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις