Η χτεσινή ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρωθυπουργού της χώρας προβλημάτισε, και ξεσήκωσε διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, αφού παρουσιάζεται περισσότερο ως αρχηγός αντιπολίτευσης που παρατηρεί, παρά ως πρωθυπουργός της χώρας που κυβερνά 6 χρόνια.
“Την Παρασκευή, η Δημοκρατία μας απέδειξε τη δύναμή της. Είναι ένδειξη μεγάλης κοινωνικής ευαισθησίας ότι τόσοι συμπατριώτες μας, κάθε ηλικίας, επέλεξαν να βρεθούν στους δρόμους και στις πλατείες και με τρόπο ειρηνικό να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Οι πολίτες, τόσο αυτοί που διαδήλωσαν όσο και εκείνοι που πένθησαν αθόρυβα, ζήτησαν τα αυτονόητα: Αλήθεια και Δικαιοσύνη για τα θύματα. Ένα κράτος που να λειτουργεί, ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία. Ασφαλείς και σύγχρονες συγκοινωνίες που να αξίζουν στη χώρα…»
Όταν θυμήθηκε το ρόλο του ως πρωθυπουργός, έσπευσε να δικαιολογήσει την αστυνομία, αναφέροντας… Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της με επαγγελματισμό, αποτρέποντας μεγαλύτερα επεισόδια και επέκταση της βίας.
Αγνοώντας τα δεκάδες βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν τραμπουκικές απρόκλητες επιθέσεις κάποιων αστυνομικών κατά πολιτών, και τη δράση παρακρατικών που έδρασαν ανενόχλητοι, με την απουσία της αστυνομίας να τους ελέγξει, και να τους συλλάβει.
Σε ποιον επαγγελματισμό αναφέρθηκε;
Ούτε είδε την απώθηση με νερό, σε ειρηνικούς διαδηλωτές έμπροσθεν του Συντάγματος.
Και συνέχισε ο παρατηρητής πρωθυπουργός: “Η τραγωδία αυτή δεν ήταν απλώς μια φρικτή συγκυρία, ούτε μόνο το τραγικό αποτέλεσμα ανθρώπινων λαθών. Και το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ το επιβεβαίωσε. Γι’ αυτό και ακούγεται ηχηρό το αίτημα για περισσότερα και πιο γρήγορα βήματα μπροστά στη λειτουργία του Κράτους μας. Μία πρόοδος που δεν μπορεί να μείνει στα λόγια”.
Για τη Δικαιοσύνη: Κάνω ξανά έκκληση να την εμπιστευθούμε και να της επιτρέψουμε να κάνει τη δουλειά της ανεπηρέαστα. Σε ένα Κράτος Δικαίου αυτή και μόνο έχει την ευθύνη, το κύρος και τη δυνατότητα να φωτίσει μια υπόθεση που τόσο μας πλήγωσε. Ούτε τα κόμματα, ούτε τα λαϊκά δικαστήρια… Μα οι ίδιοι οι δικαστές εξέδωσαν ανακοίνωση πως η κυβέρνηση παρενέβη στο έργο τους. Πως να την εμπιστευθεί ο κόσμος;
Για τα Τρένα: Το πόρισμα αποκάλυψε μια κατάσταση πολύ μακριά από αυτό που θέλουμε. Οι υποδομές μας οφείλουν να γίνουν σύγχρονες και ασφαλείς. Γιατί όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια δεν είναι αρκετά. Και το ξέρουμε. Για το Κράτος συνολικά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργεί με ημίμετρα και αυτοσχεδιασμούς. Με ένα σύστημα που αντιδρά μόνο αφού έχει γίνει το κακό, που περιμένει τις κρίσεις για να κινητοποιηθεί. Η Πολιτεία έχει χρέος να προλαβαίνει, όχι να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις…To νέο σύμβολο αυτής της μάχης πρέπει να γίνουν οι Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι. Με σωστές υποδομές, νέους συρμούς, αυστηρούς κανόνες ασφαλείας που θα τηρούνται ευλαβικά…
Δεν ανέφερε βέβαια πως: Ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ είναι Πολιτικός φίλος της Ντόρας Μπακογιάννη – Επαγγελματικός συνεργάτης του πρώην προέδρου του ΟΣΕ και του δικηγορικού γραφείου που παρείχε νομικές συμβουλές στη Hellenic Train – Νομικός Σύμβουλος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ)
Απέκρυψε o Κυριάκος Μητσοτάκης, πως εδώ και 20 ημέρες η χώρα είναι αποκομμένη σιδηροδρομικά από την Ευρώπη, και θα συνεχίσει να είναι για 40 ημέρες ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ μετά τον εκτεταμένο εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη Γευγελή.
Κάποιος ας βρεθεί για να του πει, πως κυβερνά εδώ και 6 χρόνια ! και είναι ο ίδιος μοναδικά υπεύθυνος γι αυτά που συμβαίνουν στη χώρα, υπό τη διακυβέρνησή του.
Ας του πει κάποιος, πως ούτε η αστυνομία έδρασε επαγγελματικά… Αφού οι παρακρατικοί αλώνιζαν και κατάφεραν να διαλύσουν τις ειρηνικές συγκεντρώσεις εκατομμυρίων Ελλήνων, που κατέβηκαν στους δρόμους επειδή οι υπουργοί του, τους προκαλούσαν καθημερινά στα κανάλια, και επειδή η δικαιοσύνη που ο ίδιος διόρισε την ηγεσία της, και οι ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων έχουν φτάσει στο σημείο να εκδίδουν ανακοινώσεις ότι η κυβέρνησή του, παρεμβαίνει στο έργο της.
Επιτέλους η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με σοβαρότητα, και όχι με τσιτάτα στο Tik Tok
Σούλα Τζήκα
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις