Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, με είσοδο στα γήπεδα «όπως παλιά».

Τα πολυαναμενόμενα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας είναι εδώ, όμως ακόμα δεν αλλάζει… τίποτα. Η είσοδος στα γήπεδα γίνεται όπως παλιά, με τα νέα μέτρα να γίνονται επίσημα από τη νέα χρονιά.

Τα μέτρα ισχύουν για το ποδόσφαιρο και τους αγώνες Super League 1 και του Κυπέλλου Ελλάδος και φυσικά όλοι υποχρεούνται να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

Επισημαίνεται ότι μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή στις 12 Μαΐου 2024, θα ισχύει υβριδικό σύστημα εισόδου στα γήπεδα, τόσο με το ψηφιακό εισιτήριο στο Gov.gr Wallet, όσο και με το συμβατικό εισιτήριο, ώστε οι φίλαθλοι και οι αθλητικές ανώνυμες εταιρίες να έχουν τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής στη νέα διαδικασία και να προετοιμαστούν καταλλήλως.

Επί της ουσίας, για φέτος μπορείτε να εισέρθετε στο γήπεδο με τα «παλιά» μέτρα. Δηλαδή ή με το φυσικό εισιτήριο και την ταυτότητά σας, είτε με το ψηφιακό εισιτήριο και πάλι την ταυτότητά σας, χωρίς να είναι απαραίτητη η διαδικασία ταυτοποίησης μέσω gov.gr wallet.

Αναλυτικά η νέα διαδικασία στο tickets.gov.gr – Από τις 12 Μαΐου σε ισχύ

Αρχικά οι πολίτες αναγνωρίζουν εύκολα το εισιτήριο τους μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet στα κινητά τους τηλέφωνα, χρησιμοποιώντας μια απλή διαδικασία.

Για να το πραγματοποιήσουν, απαιτείται να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.) στο emep.gov.gr πριν από τη λήψη της εφαρμογής Gov.gr Wallet από το Google Play ή το App Store.

Η διαδικασία αναλύεται αναλυτικά στο tickets.gov.gr (ΕΔΩ)

εισιτηρια γηπεδο, γηπεδο γκοω, gov εισιτηρια γηπεδο

Πρώτον οι φίλαθλοι προμηθεύονται το εισιτήριο του αγώνα από τους παρόχους των υπηρεσιών διάθεσης εισιτηρίων, χωρίς καμία αλλαγή σε αυτή τη διαδικασία.

Στη συνέχεια:

 • Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet.
 • Επιλέγουν την καρτέλα των εισιτηρίων και επάνω δεξιά την προσθήκη (+).
 • Επιλέγουν «Προσθήκη Εισιτηρίου Ενηλίκου».
 • Ανοίγουν την κάμερα του κινητού και σκανάρουν το QR Code ή το Barcode του εισιτηρίου. Εναλλακτικά εισάγουν χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου.
 • Το εισιτήριο προστίθεται στη σχετική λίστα των διαθέσιμων εισιτηρίων.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επιλέγοντας το εισιτήριο στη σχετική λίστα του Gov.gr Wallet, εμφανίζεται το QR Code ή το Barcode με το οποίο οι πολίτες εισέρχονται στα γήπεδα. Όσον αφορά τους ανηλίκους άνω των 15 ετών, οι οποίοι έχουν προσωπικούς κωδικούς TaxisNet και το κινητό τους τηλέφωνο είναι καταχωρημένο στο emep.gov.gr, θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία.

Τι συμβαίνει με τα εισιτήρια ανηλίκων

Σε περίπτωση που οι πολίτες θέλουν να συνοδεύσουν το ανήλικο κάτω των 15 ετών τέκνο τους στον αγώνα, η διαδικασία προσθήκης του εισιτηρίου πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση διαδικασίας προσθήκης του δικού τους εισιτηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, αφού ανοίξουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet και επιλέξουν την καρτέλα των εισιτήριων:

 • Επιλέγουν «Προσθήκη Εισιτηρίου Ανηλίκου».
 • Επιλέγουν το προστατευόμενο μέλος για το οποίο θέλουν να καταχωρήσουν το εισιτήριο.
 • Εισάγουν τον κωδικό εισιτηρίου του ανηλίκου.
 • Στην Επιλογή συνοδού επιλέγουν «Εγώ» και προστίθεται το εισιτήριο στη σχετική λίστα του Gov.gr Wallet τους.

Αν επιθυμούν τρίτο άτομο να συνοδεύσει το ανήλικο τέκνο, μετά την εισαγωγή του κωδικού του εισιτηρίου του ανηλίκου:

 • Επιλέγουν «Τρίτο ‘Άτομο» αντί για «Εγώ» και εισάγουν το ΑΦΜ του ενηλίκου που θα συνοδεύσει το ανήλικο.
 • Στη συνέχεια, ο ενήλικας που έχουν επιλέξει να συνοδεύσει το ανήλικο λαμβάνει ειδοποίηση μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή μηνύματος (SMS) στο κινητό του τηλέφωνο, με την οποία ενημερώνεται για το αίτημα συνοδείας ανηλίκου στο Gov.gr Wallet.
 • Στο Gov.gr Wallet, ο ενήλικας που θα συνοδεύσει το ανήλικο παιδί, επιλέγει την αποδοχή της συνοδείας του ανηλίκου.

Ακολούθως, το εισιτήριο του ανηλίκου εμφανίζεται στη λίστα εισιτήριων του ενηλίκου που θα το συνοδεύσει.

ieidiseis.gr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ/EUROKINISSI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις