Μοιράσου το άρθρο

 

Ante portas είναι οι ανακοινώσεις των (ανανεωμένων) ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, καθώς πρόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να γίνουν γνωστά στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Όπως έχει επισημανθεί από τα ηγετικά πρόσωπα της Χαριλάου Τρικούπη, θα πρόκειται για ένα «κράμα» ανάμεσα στη νέα γενιά των 40άρηδων και στελεχών με μακρά εμπειρία, με στόχο την φυγή προς τα εμπρός.

 

Παρ’ όλα αυτά, τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ παραμένουν και ο Νίκος Ανδρουλάκης αναζητεί λύσεις, χωρίς να «αναγκαστεί» να σπάσει αυγά. Ο Ανδρέας Λοβέρδος φρόντισε να «δείξει» πριν από λίγες μέρες τη διαφωνία του με την κεντρική κομματική γραμμή, αρνούμενος να συνυπογράψει το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ, την ιατρική εκπαίδευση και τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ. Ουσιαστικά ο κ. Λοβέρδος φέρεται να ήταν αρνητικός στο άρθρο με το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα μερίδας των γιατρών του ΕΣΥ να εκτελούν παράλληλα και για μία ημέρα την εβδομάδα ιδιωτικό έργο, υπό πού αυστηρές και συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, γνώριζαν ότι τη διαφωνία του κ. Λοβέρδου (την είχε… κοινοποιήσει σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας), παρ’ όλα αυτά επέλεξαν να μην «κρύψουν» το ζήτημα κάτω από χαλί και να καταθέσουν κανονικά το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Κάτι που αποδεικνύει ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα προκύψει κάποιο εσωκομματική «ρήγμα».

Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας

Την ίδια ώρα, η στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη εστιάζει σε δύο σημεία: αφενός στην κατάθεση προτάσεων (για την ακρίβεια πχ) και αφετέρου στην αποδόμηση του διλήμματος Μητσοτάκης ή Τσίπρας! «Δεν υπάρχει δίλημμα για το αν θα μας κυβερνήσει ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας. Γιατί και οι δυο με τις πρακτικές τους έβλαψαν την χώρα και την κοινωνία, επέτειναν τα προβλήματα και σε πολλούς τομείς ακολούθησαν τις ίδιες συντηρητικές και καθεστωτικές λογικές», είπε χαρακτηριστικά πριν από λίγες μέρες ο Ν. Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το δίλημμα στις εκλογές είναι «αν θα συνεχίσουμε τις ίδιες ατελέσφορες πολιτικές, αν θα επικρατήσει η πόλωση και ο διχασμός ή αν θα ανοίξει ο δρόμος για την ΑΛΛΑΓΗ που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας. Με ενωμένους όλους τους Έλληνες».

Αλέξανδρος Διαμάντης

ethnos.gr

eurokinissi

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις