Μοιράσου το άρθρο

Απίστευτη μεθόδευση στη Βουλή για απαλλοτριώσεις υπέρ ιδιωτών!

Απίστευτες ιστορίες οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά με αφορμή την αγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον παλαιό και έμπειρο εφοπλιστή Προκοπίου (και διαχρονικό φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη).

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έβαλε με ιστορικές οικογένειες του Πειραιά που είναι όλες – μα όλες – ψυχή της ΝΔ στις δύσκολες «κόκκινες περιοχές» της Β Πειραιά. Τα έβαλαν δηλαδή με τους περίφημους «Σκαραμαγκίτες», όπως με σεβασμό αποκαλούσαν στον Πειραιά όσους εργάζονταν στο Σκαραμαγκά – η λέξη βγαίνει από το Σκαραμαγκάς και το μάγκας. Πολιτικά πρόκειται για οικογένειες που εκφράζουν τον σκληρό πυρήνα της συντηρητικής παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις οικογένειες αυτές εμφανίσθηκε πρόσωπο που είπε ότι εκπροσωπεί τον Προκοπίου και ρώτησε πόσο πωλούν τα ακίνητα που έχουν γύρω από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αρνήθηκαν να πουλήσουν. Και ο φερόμενος ως εκπρόσωπος του Προκοπίου τους απάντησε εκνευρισμένος ότι «θα δουν τι θα γίνει». Τι έγινε;

Την Τρίτη η ΝΔ ψήφισε στη Βουλή νόμο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και μεταξύ άλλων την αναγκαστική απαλλοτρίωση ιδιώτη υπέρ ιδιώτη για να εξυπηρετηθεί, όχι το δημόσιο συμφέρον, αλλά ιδιωτικά συμφέροντα! Δηλαδή ο Προκοπίου ή κάποιος άλλος ιδιώτης θα μπορεί να απαλλοτριώσει τα οικόπεδα των ιδιωτών που θέλει ακόμα και αν οι ιδιοκτήτες του το αρνούνται!

Η διαφαινόμενη συμπαιγνία έχει προκαλέσει οργή σε πολύ κόσμο στην Α και τη Β Πειραιά, που βλέπουν ότι η κυβέρνησή τους δεν τους αντιμετωπίζει με σεβασμό.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις