Τι και αν έχουν περάσει τέσσερις μήνες; – Κανείς δεν έχει ζητήσει πίσω τα χρήματα από τον Μένιο Φουρθιώτη

Απίστευτα πράγματα από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς εδώ και τέσσερις μήνες (από τότε που εντοπίστηκε το σκάνδαλο) δεν έχει ζητήσει τα χρήματα πίσω από τον Μένιου Φουρθιώτη. 

Δημόσιο χρήμα, του Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, το οποίο σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση είναι περισσότερα από 200.00 ευρώ και αρπάχθηκε μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-εργασία. 

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας δεν έχουν κινήσει τις διαδικασίες για την επιστροφή των χρημάτων ενώ πήγαν την υπόθεση στον εισαγγελέα με καθυστέρηση 4 μηνών και μετά τις αποκαλύψεις του pronews.gr για τον παρουσιαστή.

Παράλληλα παραδέχθηκε ότι ο έλεγχος των υπηρεσιών για την υπόθεση Φουρθιώτη επισπεύστηκε λόγω του θορύβου που προκλήθηκε. Κάτι που προκαλεί πολλά ερωτήματα για το αν η κυβέρνηση θα προχωρούσε τις διαδικασίες και θα σταματούσε η απάτη αρπαγής δημοσίου χρήματος. 

Ο διάδοχος του Γιάννη Βρούτση, Κωστής Χατζηδάκης, προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με γενικόλογες αναφορές περί δικαιώματος και υποχρέωσης του δημοσίου να ζητήσει πίσω τα χρήματα, ομολογώντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κινηθεί η διαδικασία.

Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι μετά την τροπολογία Βρούτση αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω πληρωμές παρά τα εξώδικα που είχε στείλει ο Μένιος Φουρθιώτης και αρκέστηκε στο να στείλει ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους το οποίο όπως είπε θα απαντήσει το επόμενο διάστημα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης δεν ανέφερε, όμως, καμιά πρωτοβουλία για να επιστραφούν στο δημόσιο ταμείο χιλιάδες ευρώ που παρανόμως πήρε ο παρουσιαστής τη στιγμή, μάλιστα, που πηγές της Νέας Δημοκρατίας μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διέρρεαν ότι η κυβέρνηση δια του Βρούτση αντιμετώπισε το θέμα και ότι η σχετική τροπολογία με την οποία μπήκε ανώτατο πλαφόν είχε αναδρομική ισχύ.

Ο υπουργός Εργασίας θα πρέπει να απαντήσει γιατί εφόσον έχει ψηφιστεί από τον Δεκέμβριο η τροπολογία και μάλιστα με πρόβλεψη αναδρομικής ισχύος δεν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να επιστραφούν τα χρήματα.

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Βρούτσης έχει δηλώσει ότι ο Μένιος Φουρθιώτης πληρώθηκε επί τρεις μήνες από το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία με ποσά που κυμαίνονται από 70.000 έως 80.000 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι έχει υφαρπάξει από το δημόσιο ταμείο από 210.000 έως 240.000 ευρώ.

Και επίσης έχει αφήσει σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς του υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης μετά την αναδόμησή του στον τελευταίο ανασχηματισμό.

newsbreak.gr