Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, δημιούργησε μια συμμαχία Ευρωβουλευτών που συντάσσονται με την βέλτιστη ευρωπαϊκή πρακτική της Δανίας, απέναντι στη προτεινομένη φιλο-λαθρομεταναστευτική Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής απέσπασε δήλωση από την Επίτροπο Μετανάστευσης κυρία Ύλβα Γιόχανσον, ότι το κάθε κράτος μπορεί να στέλνει τους αιτούντες άσυλο σε τρίτα ασφαλή κράτη. Δηλαδή, η Ελλάδα μπορεί άμεσα να προχωρήσει σε συμφωνίες με κράτη όπως η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, η Τυνησία κλπ, για να μεταφέρει εκεί όσους μπαίνουν παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

Η Επίτροπος χαρακτηριστικά δηλώνει: «επιτρέπεται στα κράτη μέλη να προωθούν αιτούντες άσυλο σε άλλες χώρες για αναζήτηση ασύλου» δυνάμει του άρθρου 3 παράγραφος 3 του κανονισμού του Δουβλίνου.

Εφόσον ένα κράτος του πυρήνα της ΕΕ το κάνει ήδη, εφόσον υπάρχει σχετική δήλωση από την Επίτροπο Εσωτερικών, βασισμένη στο ισχύον νομικό καθεστώς, τότε πεδίον δόξης λαμπρό για την Ελλάδα, για να σταματήσει η ανομία και η ισλαμοποίηση από τα νησιά ως το κέντρο της Αθήνας.