Μοιράσου το άρθρο

 

Τι μας είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του;

Μετά το υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός της χώρας,  και αφού αναφέρθηκε γενικά στις συμβάσεις περί δημοσίου και επέμενε και αυτός όπως οι υπουργοί του, ότι η ΕΜΥ τους έδωσε άλλη ώρα έναρξης της χιονόπτωσης, κάτι που διέψευσε με άρθρο του ο υποδιοικητής της υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς, αλλά και ο βουλευτής της Ν.Δ Καλλιάνος,  σε μια αποστροφή του λόγου του,  αναφέρθηκε στην ουσία, η οποία δεν είναι άλλη από,  την ανυπαρξία της Πολιτικής Προστασίας που καθιστά τους πολίτες έρμαιο των καιρικών συνθηκών και των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

 

«Είναι εξίσου, όμως, αλήθεια πως ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι ακόμα στο σημείο ετοιμότητας που απαιτούν φαινόμενα τόσο μεγάλης έντασης. Και αυτό αφορά πρωτίστως τον συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων: κράτος, Αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας, Δήμων και ιδιωτών.
Είναι ξεκάθαρο και αν πρέπει να αντλήσουμε ένα μάθημα από τη μη επιτυχημένη διαχείριση αυτής της χιονοθύελλας είναι το γεγονός ότι σε συνθήκες κρίσεων τα κέντρα, οι προϊστάμενοι όλων αυτών των δομών, πρέπει να βρίσκονται μαζί, να αποφασίζουν και να δρουν αμέσως από κοινού.
Και θα ακολουθήσουν άμεσα αλλαγές σε αυτή την κατεύθυνση ώστε να έχουμε επιτροπές διαχείρισης κρίσεων που θα φέρουν όλους τους εμπλεκόμενους με πολύ σαφή και ξεκάθαρα πρωτόκολλα στον ίδιο χώρο, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα ασυνεννοησίας, καθυστέρησης στη λήψη αποφάσεων, αλλά και ενίοτε αποποίησης ευθυνών.»

 

Δηλαδή…

Αντικατάστησε το Νίκο Χαρδαλιά αφού τον επιβράβευσε για τις εκατοντάδες οικίες που κάηκαν σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια,  αναβαθμίζοντας τον σε ΥΦ.ΕΘ.Α,

Εισαγγελική έρευνα για την καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη - Pelop.gr | Πάτρα νέα και Ειδήσεις

με τον γνώστη του αντικειμένου Χρήστο Στυλιανίδη εκ Κύπρου ορμώμενο, τον οποίο μας είχαν παρουσιάσει ως Γκουρού της Πολιτικής Προστασίας,

Ο Χρήστος Στυλιανίδης νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr

και τώρα μετά το 3ήμερο φιάσκο της ανύπαρκτης διαχείρισης της χιονόπτωσης, αντιλήφθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας πως… «ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι ακόμα στο σημείο ετοιμότητας που απαιτούν φαινόμενα τόσο μεγάλης έντασης».

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πώς φτάσαμε στο Βατερλό της Αττικής Οδού – Τα 3+1 ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Μετά το φιάσκο, αντιλήφθηκε ο πρωθυπουργός μας πως… «Πρέπει να έχουμε επιτροπές διαχείρισης κρίσεων που θα φέρουν όλους τους εμπλεκόμενους με πολύ σαφή και ξεκάθαρα πρωτόκολλα στον ίδιο χώρο». Μα αυτά εννοείται πως τα γνωρίζει ο Γκουρού κ Στυλιανίδης και έπρεπε να τα έχει φροντίσει. Αυτή είναι η δουλειά του!

Και κατέληξε ο ηγέτης,  όλης αυτής της ομάδας άσχετων με την πολιτική προστασία υπουργών…. «Είναι ξεκάθαρο και αν πρέπει να αντλήσουμε ένα μάθημα από τη μη επιτυχημένη διαχείριση αυτής της χιονοθύελλας θα ακολουθήσουν άμεσα αλλαγές σε αυτή την κατεύθυνση».

 

 

Δικαιωνόμαστε όσοι λέγαμε πως ο κ Στυλιανίδης ΔΕΝ κάνει και δυστυχώς επαληθευτήκαμε. Τα ίδια βέβαια λέγαμε και για τον κ Χαρδαλιά μετά τη ΜΗΔΕΙΑ, αλλά ο πρωθυπουργός δεν τον αντικαθιστούσε μέχρι που ήρθαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον θεώρησε επιτυχημένο και αντί να τον στείλει σπίτι του. τον αναβάθμισε…

Αλήθεια ο έμπειρος αξιωματικός και υπόδικος αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος που είναι εξαφανισμένος τόσες ημέρες? Δεν συμβούλεψε τον κ Στυλιανίδη?

 

Χώρα τσίρκο, έτσι την κατάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που η κυβέρνησή του, μετά από κάθε φιάσκο «μαθαίνει» στου Κασίδη (λαός) το κεφάλι  και διορθώνεται. Αυτό μας είπε!

 

Αναβάθμισε σε αρχηγό και διατήρησε στη θέση του, υπόδικο αξιωματικό του πυροσβεστικού σώματος,

Στέφανος Κολοκούρης: Ποιος είναι ο νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος - ΤΑ ΝΕΑ

Αναβάθμισε το Νίκο Χαρδαλιά σε ΥΦ.ΕΘ.Α,

Κοροναϊός : Τι είναι το σχέδιο ΧΑΜ που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς - ΤΑ ΝΕΑ

 

Έφερε με μεταγραφή τον Γκουρού της πολιτικής προστασίας  Χρήστο Στυλιανίδη από την Κύπρο.

Χρ. Στυλιανίδης: Αργία και την Τετάρτη - «Δεν είναι η ώρα του καταλογισμού ευθυνών»

Και η Ελλάδα σε κάθε φυσικό φαινόμενο πάει από το κακό στο χειρότερο.

ΦΤΑΝΕΙ με τους Άριστους!

***Όχι για το 112 που δεν απαντούσε, δεν είπε κάτι…

 

Στέφανος Παπαδόπουλος