Μοιράσου το άρθρο

Πήρε μαζί του και τον… άνθρωπο- κινούμενο σκάνδαλο, Γιώργο Στάσση

Αφού αποφάσισε ότι έλυσε το πρόβλημα με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά στην Ελλάδα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, άνοιξε τα φτερά του σε ξένες πολιτείες.

Οχι και τόσο μακρινές, καθώς πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, όπου είχε σειρά επαφών σε υψηλότατο επίπεδο. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε σε ραδιοφωνική συνέντευξη, στο ταξίδι τον συνόδευε και ο άνθρωπος- κινούμενο σκάνδαλο, επικεφαλής της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης.

Ο υπουργός συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα και την υπουργό Υποδομών και Ενέργειας της γειτονικής χώρας, τους οποίους ενημέρωσε για τις νέες υποδομές φυσικού αερίου που θα υλοποιηθούν στην Ελλάδα.

Νέα ηλεκτρική διασύνδεση

Επεσήμανε ότι τα έργα αυτά θα ενισχύσουν την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και θα συμβάλουν στην απεξάρτηση από τις εισαγωγές ρωσικών ορυκτών καυσίμων. Στις συναντήσεις συζητήθηκε, επίσης, η επιτάχυνση της υλοποίησης της νέας ηλεκτρικής διασύνδεσης, που θα τριπλασιάσει τις ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίες διακινούνται μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Σκρέκας υποστήριξε ότι θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη από την ανάπτυξη μιας νέας γραμμής υψηλής τάσης μεταξύ νότιας Αλβανίας και δυτικής Ελλάδας, που θα εξασφαλίσει πιο αποτελεσματικές διασυνοριακές ροές ηλεκτρικής ενέργειας και καλύτερη ενσωμάτωση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο.

newsbreak.gr