Η αύρα έριξε νερό στην Πανεπιστημίου για να διαλύσει τους διαδηλωτές –  Σε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ

Σκηνικό έντασης επικράτησε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία υπέρ του πολυισοβίτη απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Πιο συγκεκριμένα λίγο μετά τις 18:00 επικράτησε ένταση με την αστυνομία να προχωρά σε ρίψη νερού με την «Αύρα», ενώ υπήρξαν και προσαγωγές, όταν οι συγκεντρωμένοι έφτασαν στη συμβολή της Σταδίου με την πλατεία Συντάγματος και οι αστυνομικοί τους απώθησαν.

Μάλιστα οι αστυνομικοί προχώρησαν ακόμα και σε ρίψη χημικών. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές θέλησαν να κινηθούν μέσω της Πανεπιστημίου προς την πλατεία Ομονοίας 

όπως έκαναν τις προηγούμενες μέρες.

Ωστόσο η ρίψη χημικών συνεχίστηκε μέχρι και τα Προπύλαια όπου εκεί άνοιξαν πανό. Και εκεί υπήρξε παρέμβαση με ρίψη νερού από μία δεύτερη «Αύρα». Αμέσως μετά οι διαδηλωτές διαλύθηκαν και ακολούθως ανά 30 άτομα έφυγαν κινούμενοι προς τα Εξάρχεια. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της έντασης μηχανές της ομάδας Δράση βρέθηκαν στο έδαφος χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για κάποιον τραυματισμό.

Η αστυνομία δεν επέτρεψε την προσυγκέντρωση στο Σύνταγμα

Να σημειωθεί πως από πριν τις 18:00 έντονη ήταν η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή του Συντάγματος ενώ αστυνομικοί βρέθηκαν ακόμα και μέσα στην πλατεία και δεν επέτρεπαν στους διαδηλωτές να καθίσουν εκεί.

Σημειώνεται πως από τις 16:30 έκλεισε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, ενώ κλειστοί παρέμειναν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

koufontinas_5_3__2_
koufontinas_5_3__5_
koufontinas_5_3__3_
koufontinas_5_3__4_
koufontinas_5_3__1_

protothema.gr