Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα στέκεται και στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια που σε συνέντευξή του, χαρακτήρισε «απαράδεκτη την στάση της Τουρκίας».
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται ο τουρκικός Τύπος από την μέρα που η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωση την πρόθεσή της να δημιουργήσει Θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο.
Επιμένει κάθε μέρα να φιλοξενεί στα πρωτοσέλιδά του το γεγονός κάνοντας μάλιστα λόγο για «προκλήσεις» αλλά και για μια νέα κρίση μεταξύ των δυο χωρών.
Στο σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο «Παρά τις προειδοποιήσεις η Ελλάδα ανακοινώνει Θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο» η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet εμμένει στο γεγονός, σχολιάζοντας ότι η Ελλάδα παρά τις τουρκικές προειδοποιήσεις συνεχίζει το σχέδιο δημιουργίας Θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο.
Το δημοσίευμα αναπαράγει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης διεθνή διάσκεψη «Our Ocean Conference» ο οποίος δήλωσε ότι θα μπει ένα τέρμα στην ανεξέλεγκτη αλιεία ενώ θα επεκταθούν οι θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές κατά 80%.
Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα στέκεται και στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια που σε συνέντευξή του, χαρακτήρισε «απαράδεκτη την στάση της Τουρκίας».
Να θυμίσουμε πως για τα θαλάσσια πάρκα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε στην χθεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ ότι αυτό που έκανε η Τουρκία δεν ήταν παραδεκτό. Δηλαδή στους Αντίπαξους όταν ψαρεύω πρέπει να τηλεφωνήσω στους Τούρκους αν μπορώ» και πρόσθεσε «αν είναι δυνατόν να ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να προστατεύουμε το περιβάλλον των Κυκλάδων».
Καταλήγοντας ο κ. Δένδιας είπε ότι η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα έχει συγκεκριμένα δικαιώματα στο Αιγαίο που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο.
Της αρέσουν καλώς δεν της αρέσουν καλώς». Για τα 12 μίλα είπε ότι υπάρχει πάγια θέση κυριαρχίας και η Ελλάδα θα το ασκήσει όταν το ελληνικό συμφέρον το επιβάλλει.
Τέλος η Hurriyet εξηγεί τι είναι τα Θαλάσσια πάρκα: Συγκεκριμένα αναφέρει: Ως θαλάσσιο πάρκο νοούνται οι περιοχές που δηλώνονται σε θαλάσσια περιοχή για τη διασφάλιση της οικολογικής συνέχειας και την προστασία της φυσικής ζωής. Οι χώρες μπορούν να κηρύξουν προστατευόμενες περιοχές στα δικά τους χωρικά ύδατα καθώς και σε περιοχές κοντά στις ακτές τους. Αυτό θεωρείται επίσης σφαίρα επιρροής.
newspost.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις