Ερντογάν: Δεν έχουμε μέλημα να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα

18
Μοιράσου το άρθρο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη – «Δεν θα συναντηθούμε εάν δεν συμμαζευτεί»

«Δεν έχουμε μέλημα να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις από δημοσιογράφους τςη χώρας του.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης ο πρόεδρος της Τουρκίας εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ ήταν στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μαδρίτη μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τον κατηγόρησε πως «δεν έχει καλές προθέσεις».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απέρριψε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «εάν δεν συμμαζευτεί» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Πολλοί θέλησαν να μας συμφιλιώσουν. Τώρα δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο, στο μέλλον θα δούμε» τόνισε.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου:

«Η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας έχει ήδη φανερωθεί.. Απέναντι σε αυτή τη στάση, βάζουν κάποιους μεσάζοντες. Στις συναντήσεις που είχα σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί πρόβαλαν μια προσέγγιση του τύπου «Εμείς θα κάνουμε διαμεσολάβηση , να τους φέρουμε να συναντηθούν ,᾽᾽ δεν θα έχετε συνάντηση; Έστω να είχατε μια συνάντηση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ´». Και τους είπαμε: “Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο για αυτήν τη συνάντηση, αυτή τη στιγμή.” Γιατί είναι προφανές πώς αυτή τη στιγμή στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Και στα νησιά προσπαθεί να μας δώσει σήμα από εκεί ,χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις. Εφόσον τα έχει κάνει όλα αυτά, λυπάμαι, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου, μία φορά φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Αφήστε τον να συμμαζευτεί. Αν δεν συμμαζευτεί δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like