Ευλόγως κάποια στιγμή σκέφθηκε να πάει και για αρχηγός του Κινάλ . Το ανέβαλε και προτιμάει τον Λοβέρδο. Εκτός της κοινής συμπάθειάς τους για τον Μητσοτάκη, έχει και «πατριωτική γραμμή».
Η Εύα Καϊλή ανήκει στο Κινάλ, αλλά αγιογράφησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη: τον βρίσκει συμπαθή– την αρχηγό της πάλι όχι και θέλει να την αλλάξει-κεντρώο , σαν τον Μακρόν και κάπου άκουσε ότι «στην Ευρώπη χαρακτηρίζεται ως social libéral».
Ο Μητσοτάκης! Του Βορίδη, του Άδωνη, του Μπογδάνου, των Μακεδονομάχων και δεν συμμαζεύεται. Θου Κύριε… ούτε η Διαμαντοπούλου δεν τα λέει αυτά.
Στα σοβαρά κόμματα , όταν στέλεχος τους λιγώνεται για τον αντίπαλο αρχηγό, αποδοκιμάζεται -τουλάχιστον- από την ηγεσία .
Αν μη τι άλλο, γιατί υποχρέωση του επικεφαλής είναι να προστατεύει τα συμφέροντα του κόμματός του και τις αρχές της έντιμης πολιτικής αντιπαράθεσης, από χτυπήματα από μέσα και πισώπλατα..
Στο Κινάλ βαράνε διάλυση όσο η Φώφη κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η συμπεριφορά της ευρωβουλευτίνας της στερείται ηθικής-όταν στέκεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο το κόμμα της αντιπολιτεύεται..
Η Εύα Καϊλή ξεκίνησε ως «ωραία της παρέας» και συνδικαλίστρια στην Αρχιτεκτονική του Αριστοτέλειου- από όπου βρέθηκε να λέει ειδήσεις στην τηλεόραση.
Είχε ροπή στην πολιτική και δικαίως: μπορούσε να κρεμάει μια φωτογραφία της στην πλατεία Αριστοτέλους και να βγαίνει δημοτική σύμβουλος ή βουλευτίνα- με το ΠΑΣΟΚ.
Ορισμένοι τη συνδύαζαν με την Έλενα Ράπτη της ΝΔ και έβλεπαν έναν ιδιότυπο τοπικό διαγωνισμό του τύπου «ξανθιές στην πολιτική».
Μετά άρχισαν τα κουφά. Δυο φορές η κρεμασμένη φωτογραφία την έστειλε στη Βουλή και στις δυο περιπτώσεις, δυο διαφορετικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ την άφησαν εκτός: κράτησαν οι ίδιοι την έδρα της Θεσσαλονίκης.
Κανείς δεν τους είπε ότι δεν έκαναν καλά – και είναι το μόνο στοιχείο που συνδέει τον Γιώργο
Παπανδρέου με τον Βαγγέλη Βενιζέλο.
Ενδιαμέσως ωστόσο η Εύα θήτευσε για μια πενταετία στα Παλιά Ανάκτορα. Χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία .
Αν ως τότε αρχηγοί του κόμματός της με βάθος απροσμέτρητο μεταξύ τους, συνέπεσαν στην… ανάγκη να την κρατήσουν έξω από τη Βουλή, το 2014 πέτυχε το ακατόρθωτο.
Δύο διαφορετικοί μεγαλοεπιχειρηματίες, με αντιθέσεις και συγκρουόμενα συμφέροντα μεταξύ τους σε πολλά επίπεδα, την στήριξαν από κοινού για να εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο. Άπαιχτο;
Το επανέλαβε το 2019 και ο σοφός λαός – 145.500 άνθρωποι για την ακρίβεια- την έστειλε πάλι στο Στρασβούργο.
Αυτήν και όχι τον -καλύτερο στα ευρωπαικά θέματα που έχει το Κινάλ –καθηγητή Παν. Ιωακειμίδη, την καθηγήτρια ΜένηΜαλιώρη, τον δήμαρχο Καμίνη, ή έστω τον Νίκο Παπανδρέου, με το βαρύ όνομα.
Ευλόγως κάποια στιγμή σκέφθηκε να πάει και για αρχηγός του Κινάλ . Το ανέβαλε και προτιμάει τον Λοβέρδο .Εκτός της κοινής συμπάθειάς τους για τον Μητσοτάκη, έχει και «πατριωτική γραμμή».
Έτσι εξηγείται γιατί ελκύει κάποια της οποίας «οι κομμουνιστές σκότωσαν τον παππού της», που δεν όμως ήταν παππούς της – και τάχθηκε κατά των Πρεσπών.
Μεταξύ μας: μπορεί να έπαιξε ρόλο και ένα ανάρμοστο τρίγωνο: ο ένας από τους δύο ισχυρούς υποστηρικτές της, είναι και του Λοβέρδου- αλλά και του Μητσοτάκη.
Αν η πολιτική έχει και μια παιδαγωγική πλευρά, στην περίπτωση της Εύας Καϊλή είναι αρνητική.
ieidiseis.gr
EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις