Συνελήφθησαν δύο άτομα – Πώς δρούσαν
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2024 διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές στις περιοχές των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.
Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν οικίες σε αραιοκατοικημένες περιοχές, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, και με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων παραβίαζαν θύρες, παράθυρα ή μπαλκονόπορτες οικιών. Έπειτα εισέρχονταν στις οικίες, φορώντας κουκούλες, ιατρικές μάσκες και γάντια προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, όπου αφαιρούσαν χρυσαφικά και χρηματικά ποσά.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακό» όχημα, στο οποίο είτε είχαν αφαιρέσει ή παραποιήσει τις πινακίδες κυκλοφορίας είτε εγκαθιστούσαν πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει από έτερα οχήματα.
Σε έρευνα στις οικίες τους και την κατοχή τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:
– πλήθος χρυσαφικών και ρολογιών,
– 3 κάμερες με καταγραφικό μηχάνημα,
– διαρρηκτικά εργαλεία (εργαλείο θραύσης κρυστάλλων, εργαλείο θερμού αέρα, γαλλικό κλειδί κ.α.),
– ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάπραξη των κλοπών,
– παιχνιδομηχανή με αποξυσμένο σειριακό αριθμό,
– 2 κινητά τηλέφωνα και
– το χρηματικό ποσό των 1.865 ευρώ.
Σημειώνεται ότι κατά την αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή τους, οι 2 κατηγορούμενοι επιχείρησαν να διαφύγουν ενώ ο 32χρονος προέβαλε σθεναρή αντίδραση κατά την ακινητοποίησή του.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




















































