Αναβρασμός επικρατεί στους εργαζομένους του αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», λόγω της απόφασης της ΔΕΠΑΝΑΛ να «κόψει» την έκπτωση για τη στάθμευση των οχημάτων των εργαζομένων, παρέχοντας ως εναλλακτική λύση την δωρεάν στάθμευση στο πρώην Ικάριο γήπεδο. Όπως εξηγούν οι εργαζόμενοι, η επιλογή αυτή είναι άκρως προβληματική, εξηγώντας πως το γήπεδο απέχει αρκετά από τις εγκαταστάσεις του αερολιμένα, ενώ δεν διαθέτει ούτε φωτισμό, ούτε συνθήκες ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη δύο άτομα που αναγκάστηκαν να σταθμεύσουν εκεί, μην μπορώντας να ανταποκριθούν στο κόστος των 60 ευρώ μηνιαίως για το πάρκινγκ, δέχτηκαν επίθεση απο σκυλιά, με τον ένα μάλιστα να καταφεύγει στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Παράλληλα στην εν λόγω έκταση, βρίσκουν κατά καιρούς καταφύγιο άστεγοι άνθρωποι.

Εντούτοις, όπως εξηγούν οι εργαζόμενοι, ακόμη κι αν παραβλέψουν τα παραπάνω, το γήπεδο βρίσκεται σε απόσταση δέκα λεπτών από το αεροδρόμιο κι έτσι δεν δύναται να εξυπηρετήσει το σύνολο των υπαλλήλων, καθώς όσοι εργάζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, βρίσκουν την πύλη του Ικάριου κλειστή μετά τις 11 το βράδυ. Για εκείνους, η ΔΕΠΑΝΑΛ προβλέπει έκπτωση 40% στο πάρκινγκ έναντι του αεροδρομίου δηλαδή, περίπου 3,50 ευρώ για 8 ώρες εργασίας, επιλογή που όμως εξακολουθεί να αποτελεί ένα κόστος για τους εργαζόμενους στον αερολιμένα, που υπογραμμίζουν την παραδοξότητα του να πρέπει…να πληρώνεις για να πας στη δουλειά σου!

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώνουν υπογραφές αντίδρασης απέναντι στη νέα αυτή συνθήκη και μέχρι στιγμής τουλάχιστον 100 άτομα εκφράζουν την οργή τους.

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ, Κώστας Βαρβεράκης σημειώνει ότι η άρση της έκπτωσης για στάθμευση στο δημοτικό πάρκινγκ για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο αποφασίστηκε από το Δ.Σ. της επιχείρησης και έχει ισχύ ως τα τέλη Οκτωβρίου. Κατά το διάστημα αυτό, επαναλαμβάνει πως οι εργαζόμενοι μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν στο πρώην Ικάριο Γήπεδο που ο Δήμος Ηρακλείου έχει παραχωρήσει προς χρήση στο Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων.

Μάλιστα στα γραφεία της ΔΕΠΑΝΑΛ πραγματοποιήθηκε και συνάντηση του κ.Βαρβεράκη με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο, κατά τον πρόεδρο να υπάρχει περιθώριο αλλαγής στα δεδομένα. Ο ίδιος επεσήμανε πως τα σκυλιά μεταφέρθηκαν στο Κυνοκομείο και οι άστεγοι απομακρύνθηκαν, ενώ γνωστοποίησε πως το Ικάριο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση από τις 20 Μαΐου, αφού επιλύονται κάποιες τεχνικές εκκρεμότητες. Παράλληλα, υποστήριξε πως θα ανοίξει και η ανατολική έξοδος, προκειμένου να συμπτυχθεί ο χρόνος για τη μετάβαση, πεζή, προς τις εγκαταστάσεις του αερολιμένα.

«Δεν μπορούμε να διαθέσουμε όλες τις θέσεις στους εργαζόμενους με έκπτωση και να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε και τους ταξιδιώτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βαρβεράκης, εξηγώντας ότι οι θέσεις στον εν λόγω χώρο στάθμευσης είναι 720, ενώ οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο μπορεί, τους καλοκαιρινούς μήνες, να αγγίξουν τις 2.000.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις