Ο θρύλος της F1 εξοργίστηκε από την ερώτηση ενός δημοσιογράφου μετά τον τερματισμό του στην ένατη θέση στη Σουζούκα. Η χειρότερη έναρξη σεζόν της F1 για τον Hamilton συνεχίστηκε σε μια απογοητευτική μέρα για τη Mercedes, καθώς ο Max Verstappen πήρε την καρό σημαία.

Στη συνέχεια, τον ενόχλησε περαιτέρω μια ερώτηση για τη Ferrari ενώ μιλούσε σε δημοσιογράφο μετά τον αγώνα. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα αποχωρήσει από τη Mercedes στο τέλος της σεζόν και θα ενταχθεί στη Ferrari για το 2025.

Οι οδηγοί της Ferrari, Carlos Sainz και Charles Leclerc, τερμάτισαν τρίτος και τέταρτος την Κυριακή, με τον δημοσιογράφο να ρωτάει τον Hamilton αν ζηλεύει.

Ο Hamilton απάντησε απότομα: “Έχετε καλύτερες ερωτήσεις;”

Ο δημοσιογράφος ζήτησε συγγνώμη, αλλά ο Hamilton απομακρύνθηκε πριν του κάνουν άλλη ερώτηση, ενώ ο υπεύθυνος τύπου του απλά είπε: “Σας ευχαριστώ.”

Σε ξεχωριστή συνέντευξη, ο Hamilton είπε ότι το μονοθέσιό του υπέστη ζημιές μετά την επανεκκίνηση μετά από επαφή με τον Leclerc.

Εξήγησε: “Το μονοθέσιο δεν είναι ποτέ αυτό που ήλπιζα. Δεν είναι ποτέ αυτό που ελπίζαμε.”

Νομίζω ότι υπέστη κάποια ζημιά στον πρώτο γύρο στην επανεκκίνηση με τον Charles [Leclerc] και είχα τεράστιο υποστριμμό, σαν τεράστιο, τεράστιο υποστριμμό.

Έτσι, γι’ αυτό αποφάσισα να αφήσω τον George [Russell] να περάσει, γιατί φαινόταν πιο γρήγορος και απλά δεν μπορούσα να στρίψω το μονοθέσιο.”

“Χρειάστηκαν δύο γύροι για να μπορέσουμε τελικά να βάλουμε όλο και περισσότερο φτερό για να αναπληρώσουμε αυτή την απώλεια. Στον τελευταίο γύρο ήμουν καλύτερος, αλλά ήταν πολύ αργά, είχα 10 δευτερόλεπτα να ανακτήσω.”

Ο συμπαίκτης του Hamilton στη Mercedes, George Russell, τερμάτισε δύο θέσεις μπροστά του στην έβδομη θέση την Κυριακή.

Το αποτέλεσμα αφήνει τον Russell στην έβδομη θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών, με τον Hamilton να πέφτει στην ένατη.

Εν τω μεταξύ, η Mercedes βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας των Κατασκευαστών ενόψει του Grand Prix Κίνας στις 21 Απριλίου.

thecars.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις