Αυστηρές οι διατάξεις, εάν κάποιος καταδικαστεί, πάει στη φυλακή, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.
«Πρόκειται για βία σε αθλητικό χώρο. Ο εισαγγελέας ζήτησε την πλήρη επεξεργασία των βίντεο και αναλόγως με τον χαρακτηρισμό που θα γίνει, προβλέπονται και ανάλογες ποινές. Πάντως, οι ποινές αυτές δεν μετατρέπονται, ούτε η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Εάν κάποιος καταδικαστεί, θα πάει στη φυλακή. Ο κανόνας είναι αυτός».

 

Με αυτά τα λόγια, περιέγραψε τις διατάξεις του νόμου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, για το επεισόδιο που σημειώθηκε την Κυριακή, μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γρηγόρη Δημητριάδη, λίγo πριν ξεκινήσει ο τελικός του Final 4 της Euroleague στο ΟΑΚΑ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός έκανε λόγο για «εξαιρετικά δυσάρεστες εικόνες», ενώ, εξηγώντας τι ισχύει εάν πρόκειται για αθλητικούς παράγοντες, σημείωσε πως «επιβάλλονται και οι ανάλογες κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος. Και είναι αυστηρές. Μπορεί να είναι αποκλεισμός για μεγάλο διάστημα από τους αθλητικούς χώρους, μπορεί να είναι πρόστιμα, μπορεί να είναι διάφορα».

Και συνέχισε ο κ. Φλωρίδης:

«Όταν είχαμε τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη και τότε μας κάλεσε ο πρωθυπουργός, μας είπε δύο πράγματα συμβαίνουν εδώ. Ή όσα έχουμε κάνει μέχρι εδώ δεν επαρκούν, ή αυτά που έχουμε κάνει δεν εφαρμόζονται, ή και τα δύο. Τελικά και όντως ήταν ανεπαρκή τα μέτρα και τα μη επαρκή μέτρα δεν εφαρμόζονταν όπως θα έπρεπε. Τότε είπε πως πρέπει να φτιάξουμε ένα συνολικό σχέδιο ώστε να τελειώνουμε με το φαινόμενο αυτό. Το γεγονός πως φτιάξαμε μια νομοθεσία πάρα πολύ σκληρή, μπήκανε κάμερες στα γήπεδα, είναι τα εισιτήρια ονομαστικά, ξέρουμε πού κάθεται ο καθένας. Συν ότι η διαρκής επιτροπή για την αθλητική βία επιβάλλει ποινές όπου χρειάζεται, η πολιτεία δεν παίζει. Εδώ και σχεδόν 2 χρόνια τα πράγματα στα γήπεδα δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν».

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις