Την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στη δημιουργία σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, εξέφρασαν σήμερα φοιτητές και σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Θόλο του συγκροτήματος «Παπαστράτος» και πραγματοποίησαν πορεία στην παραλία του Βόλου, ενώ μαζί με τον Σύλλογο Διοικητικών υπαλλήλων του ΠΘ, ανήρτησαν πανό.

«Έκτρωμα» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Φυτικής Παραγωγής, Δημήτρης Νόκας, υποστηρίζοντας επίσης πως με την πανεπιστημιακή αστυνομία θα αλλάξει η πρόσβαση των φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το αποτέλεσμα θα είναι η τρομοκράτηση και τα φοιτητοδικεία.

Ο Δημ. Νόκας συμπλήρωσε πως οι φοιτητές ζητούν ουσιαστική στήριξη για να επαναλειτουργήσουν οι σχολές, με μέτρα προστασίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών υπαλλήλων, Δημήτρης Μαριετάκης, υποστήριξε πως το νομοσχέδιο θα βάλει περισσότερα εμπόδια στην εισαγωγή φοιτητών στα πανεπιστήμια, θα εντείνει την καταστολή και θα διαγράφει όσους φοιτητές καθυστερούν να τελειώσουν τις σπουδές τους. Πρόσθεσε ότι ενώ τα πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης, η κυβέρνηση βρήκε 30 εκατ. ευρώ για να προσλάβει 1.000 αστυνομικούς.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχε και η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας, Μαρία Πλαγερά, η οποία αναφέρθηκε στις καθαρίστριες που έχουν απολυθεί και εδώ και ένα χρόνο ακόμη περιμένουν να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ, όπως τους είχαν υποσχεθεί. Στο μεταξύ, έχουν παραμείνει άνεργες και χωρίς εισόδημα.

akroama.gr