Ο Μαξ Φερστάπεν πρόκειται να σπάσει άλλο ένα ρεκόρ στη Formula 1 και αφορά τη τσέπη του. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής αναμένεται να γράψει ιστορία, πληρώνοντας πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ στη FIA για τη Super Licence του 2024.

Υπερέχεις; Θα πληρώσεις!

Ο Ολλανδός οδηγός εξασφάλισε το τρίτο του, συνεχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών νωρίτερα αυτή τη σεζόν, συγκεκριμένα στο Grand Prix του Κατάρ. Καθώς, η σεζόν πλησιάζει στους δύο τελευταίους γύρους της, ο Μαξ έχει συγκεντρώσει ένα πράγματι εντυπωσιακό σύνολο βαθμών. Ο οδηγός της Redbull έχει συνολικά 524 βαθμούς.

Ωστόσο, η ουσιαστική κυριαρχία και η βαθμολογία του Φερστάπεν αυτή τη σεζόν δεν είναι πάντα για καλό. Η FIA Super License είναι υποχρεωτική για όλους τους οδηγούς της F1 και η χρέωση καθορίζεται από τους προηγούμενους βαθμούς, τους οποίους έχει συγκεντρώσει ένας οδηγός στο πρωτάθλημα, συν ένα πάγιο τέλος. Σύμφωνα με μια αρχική εκτίμηση, με βάση τους σημερινούς 524 βαθμούς του Μαξ Φερστάπεν, θα πληρώσει ένα ποσό ρεκόρ. Συγκεκριμένα για να πάρει τη FIA Super License του 2024 θα πρέπει να καταθέσει στα ταμεία της FIA το ποσό των 1.188.556 €.

Formula 1: Πάνω από ένα εκατομμύριο θα πληρώσει ο Φερστάπεν!

Θα βάλει κάτι παραπάνω!

Ωστόσο, με τις κυρίαρχες επιδόσεις του Φερστάπεν σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν, δεν θα ήταν έκπληξη, εάν κέρδιζε τους δύο τελευταίους εναπομείναντες αγώνες – Λας Βέγκας και Αμπού Ντάμπι.

Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να μαζέψει συνολικά 577 βαθμούς. Αυτό αμέσως σημαίνει, πιο πολλά χρήματα στα ταμεία της FIA και άδειασμα της τσέπης του Φερστάπεν.

Μάλιστα, υπολογίζεται, πως αν ο Ολλανδός κερδίσει και τους υπόλοιπους αγώνες, θα κόψει επιταγή προς τη FIA, με το εκπληκτικό ποσό 1.307.647 € για να πάρει την FIA Super License της επόμενης χρονιάς.

thecars.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις