Για ύποπτο περιστατικό ρωσικής παρέμβασης με στόχο την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, κάνουν λόγο οι Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αεροπλάνο που μετέφερε την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, αναγκάστηκε να προσγειωθεί εκτάκτως στο Πλόβντιφ της Βουλγαρίας αφού απενεργοποιήθηκαν οι υπηρεσίες GPS του αεροσκάφους. Οι FT βλέπουν ρωσική παρεμβολή, προσθέτοντας πως η προσγείωση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε τελικά χειροκίνητα με αναλογικούς χάρτες.

«Ολόκληρη η περιοχή του αεροδρομίου έμεινε χωρίς GPS», είπε ένας από τους τρεις αξιωματούχους που μίλησαν στους FT. «Ήταν αδιαμφισβήτητη παρέμβαση», πρόσθεσε.

Η διακοπή του σήματος ενδέχεται να προήλθε από jamming ή spoofing του εξουδετέρωσε τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης στην περιοχή.

Η Φον ντερ Λάιεν ταξίδευε από τη Βαρσοβία προς το Πλόνβντιφ για να συναντήσει τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Ρόσεν Ζελιαζκόφ και να επισκεφθεί ένα αμυντικό εργοστάσιο.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει συναγερμό στις Βρυξέλλες, καθώς ενισχύονται οι φόβοι για ρωσική δραστηριότητα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

thestival.gr

Φωτογραφία: Intime

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις