«…Με το επιχείρημα «σας έσωσα από τον covid19, σας διατήρησα ζωντανούς», θα καταφύγει σε κάλπες για να έχει νωπή λαϊκή ετυμηγορία»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου (11/1) από τα Κατεχόμενα, δήλωσε πως η Τουρκία θα καλέσει την Ελλάδα για διερευνητικές επαφές εντός Ιανουαρίου «επί όλων των θεμάτων, όπως και στους προηγούμενους 60 γύρους συνομιλιών». 

Ο Γιώργος Τράγκας μίλησε για όλους και για όλα μέσα από την εκπομπή του «Εν Αθήναις».

«Έχω την αίσθηση ότι για και ακόμη φορά επιβεβαιώνομαι. Ανακοινώθηκε η έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών με την επιθετική και εχθρική Τουρκία του Ερντογάν. Ανακοινώθηκε δηλαδή ότι πρόκειται να κάτσουμε σε ένα τραπέζι με τους Τούρκους και να κουβεντιάσουμε τη διανομή του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και ενδεχομένως θέματα που αφορούν τη Θράκη και την Κύπρο. Η Αθήνα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιμένει ότι η συζήτηση με τους Τούρκους θα αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα, όπως λέει ο κύριος Δένδιας, ή την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, όπως λέει ο κύριος Μητσοτάκης.

Στην απέναντι όχθη, όμως, ο κύριος Τσαβόυσογλου επιμένει ότι αυτή τη φορά θα πέσουν πάνω στο τραπέζι όσα συζητήθηκαν σε 60 προηγούμενους γύρους συνομιλιών. Δηλαδή η Άγκυρα λέει ότι αυτή τη φορά θα κουβεντιάσουμε μαζί της την αναθεώρηση ή τον εκσυγχρονισμό της Λοζάνης. Όπως θέλετε μπορείτε να το πείτε.

Αυτή τη φορά δεν μπορούμε να αποφύγουμε, αν θέλουμε να υπάρξει λύση, τι δίνουμε και τι παίρνουμε. Πάνω στο τραπέζι, όμως, είναι μόνο τα δικά μας περιουσιακά στοιχεία. Πάνω στο τραπέζι είναι η συνθήκη της Λοζάνης, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματά μας και οι αξιώσεις της Τουρκίας για δεκάδες νησιά και για τουρκική κυριαρχία στο μισό Αιγαίο.

Οι Γερμανοί είναι οι καθοδηγητές, οι ποιμένες και μαζί οι λύκοι όποιας συμφωνίας ασφαλώς δυσμενούς για μας προκύψει στο τραπέζι. Και λέω δυσμενούς και σαφώς ταπεινωτικής εθνικής ήττας, γιατί αυτό θα συμβεί στην επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του ’21 και την παλιγγενεσία του έθνους.

Ο μεγαλύτερος υπηρέτης των Γερμανών στην Αθήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οδηγεί πλέον καθαρά την Ελλάδα σε ταπεινωτικές διερευνητικές επαφές και σε διπλωματική συντριβή, αφού προηγουμένως εξάντλησε τον ψυχισμό του ελληνικού λαού με τα ακραία μέτρα κατά του κορονοϊού, αφού διέλυσε την ελληνική οικονομία, και αφού επέτρεψε στον Ερντογάν να προβεί σε ένα πλήθος παράνομων ενεργειών. Όλα αυτά χωρίς η κυβέρνησή του να αντιδράσει ουσιαστικά ή να θέσει οποιοδήποτε βέτο στις Βρυξέλλες.

Αντίθετα η σημερινή κυβέρνηση έκανε ό,τι έλεγαν οι Γερμανοί πάτρωνές της, και απλά αναμένει και την πώληση της νέας Αμερικανικής κυβέρνησης.

Φτάσαμε στο σημείο να ακούσουμε τον Τσαβούσογλου να παροτρύνει ως μεσολαβητή και τον Έντι Ράμα. Και να καλεί τον Νίκο Δένδια σε τριμελής διαβούλευση στα Τίρανα.

Είναι βέβαιο ότι τόσο η υφαλοκρηπίδα όσο και η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών θα δώσει θαλάσσιες περιοχές εγκλωβίζοντας τα ανατολικά νησιά μας μέσα στη θαλάσσια κυριαρχία της Τουρκίας. Ένα κομμάτι του Αιγαίου θα είναι ελληνικά νησιά, όπως ήταν το Δυτικό Βερολίνο.

Θα είναι ελληνικά νησιά με Έλληνες κατοίκους, και γύρω γύρω τουρκική θάλασσα, τουρκικές βραχονησίδες και τουρκική κυριαρχία!

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι θα συμβεί τα επόμενα δέκα, είκοσι χρόνια με αυτά τα νησιά που κατακλύζονται από Μουσουλμάνους μετανάστες. Και το πιθανότερο είναι ότι τα Ακριτικά νησιά μας θα εισέλθουν σε μια ασφυκτική θηλιά της Ερυθράς Ημισελήνου.

Αυτές τις νέες Πρέσπες είναι έτοιμες να υπογράψει και η Αντιπολίτευση. Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμοι να υπογράψουν την παράδοση του Αιγαίου. Ήδη με τις ανακοινώσεις τους η πλατεία Κουμουνδούρου και άλλες πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν με την κυβέρνηση να πάμε σε διερευνητικές επαφές με ατζέντα την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

Η διαπραγμάτευση με την Τουρκία, τουλάχιστον σε ένα μεγάλο μέρος της, θα καταλήξει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Και το καυτό ερώτημα είναι τι θα περιέχει το συνυποσχετικό. Ποτέ δεν θα πάει μια προσφυγή στη Χάγη μόνο για την υφαλοκρηπίδα. Για να πάει πρέπει να περιλαμβάνει και τις διεκδικήσεις με την υπογραφή της Τουρκίας.

Πέραν αυτού, η πρέσπεια Αντιπολίτευσή μας, ελεγχόμενη και αυτή σε μικρότερο βαθμό από το Βερολίνο, λέει από τώρα «ναι» σε ό,τι προκύψει για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κρατώντας μια πισινή για να κράξει δυνατά τον Κυριάκο και την κυβέρνηση. Η Αντιπολίτευση υπολογίζει ότι ο Μητσοτάκης δεν θα μείνει στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ αλλά θα προβεί σε περαιτέρω υποχωρήσεις.

Θα πάμε σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, με την ελληνική κοινωνία να μην «αναπνέει» από τα μέτρα κατά του covid19. Θα αρχίσουμε να κουβεντιάζουμε για εθνικά θέματα για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να μπορεί ο ελληνικός λαός να μιλήσει, να αντιδράσει ή να διαδηλώσει. Αυτά απαγορεύονται επί εποχής κορονοϊού. Όσοι τα κάνουν είναι «εξτρεμιστές», «ακροδεξιοί», «τραμπούκοι», και «κακοποιοί». Αυτοί είναι όσοι δεν αντιλαμβάνονται ότι τα κανάλια παίρνουν εκατομμύρια για μια ακόμη φορά για την καμπάνια του εμβολιασμού, αφού πρώτα μοιράστηκαν τσουβάλια με λεφτά για να πείσουν τους Έλληνες να μείνουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους.

Τώρα, ενώ 2,5 εκατομμύρια πεθαίνουν στην ανεργία, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πραγματικά άρρωστοι Έλληνες αγωνίζονται να κρατηθούν στη ζωή, έχοντας βαριά νοσήματα, ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι πάμε τώρα με lockdown σε συνομιλίες με τους Τούρκους. Πάμε σε συνομιλίες «για να πάψουμε να παίζουμε τις κουμπάρες».

Φυσικά η ηρεμία της τουρκικής πλευράς και ο κοινός βηματισμός αποδεικνύει πόσο συνεννοημένα ήταν τα πράγματα από την εποχή των μυστικών τριμερών διαπραγματεύσεων στο Βερολίνο υπό την αιγίδα και τη «σκιά» της κυρίας Μέρκελ. Της «μητέρας» όλων των κερδών και των εμβολιασμών, της BioNTech, της Pfizer και του κολλητού φίλου της, του Μπιλ Γκέιτς.

Προετοιμαστείτε για τις νέες Πρέσπες που θα είναι εθνικά επιζήμιες επί δύο, επί τρία ή επί έξι σε σχέση με την καταστροφική συμφωνία αναγνώρισης των Σκοπίων, και την προώθηση των συμφερόντων του κρατιδίου στη Γηραιά Ήπειρο. Κυρίως, όμως, προετοιμαστείτε για πρόωρες εκλογές. Ο Μητσοτάκης θα ξεκινήσει τις συνομιλίες με τους Τούρκους, και, στη συνέχεια, υπό την κάλυψη των «τηλεοπτικών πολυβόλων» του θα καταφύγει στις κάλπες, για να νομιμοποιήσει όλες τις παραχωρήσεις στους Τούρκους.

Με το επιχείρημα «σας έσωσα από τον covid19, σας διατήρησα ζωντανούς», θα καταφύγει σε κάλπες για να έχει νωπή λαϊκή ετυμηγορία, προκειμένου να υπογράψει την επικαιροποίηση της Λοζάνης. Προκειμένου να περάσει τις νέες Πρέσπες.

Το 2021 είναι έτος προώρων εκλογών: Θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις. Θα ρίξει πολύ χρήμα, για να πείσει ότι στήριξε θετικά την κοινωνία επί πανδημίας. Και θα επιδιώξει μια πλήρη τετραετία που θα έχει ως επίκεντρο τις συμφωνίες με τους γειτόνους…»

pronews.gr