Νωρίτερα εντοπίστηκε ακόμη μία σορός από το φονικό ναυάγιο που σημειώθηκε πριν από 10 ημέρες στα ανοιχτά της Γαύδου.

Λέμβος με 31 παράνομους αλλοδαπούς εντοπίστηκε από δεξαμενόπλοιο σημαίας Μάλτας στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Γαύδου, την ώρα που εξακολουθούν να εντοπίζονται σοροί από το φονικό ναυάγιο στις 12 Νοεμβρίου.

Οι άνθρωποι διασώθηκαν και αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ θα ακολουθήσει η μεταφορά τους στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας μεταναστών, στο εκθεσιακό κέντρο της Αγυιάς Χανίων.

Νωρίτερα εντοπίστηκε ακόμη μία σορός από το φονικό ναυάγιο που σημειώθηκε πριν από 10 ημέρες στα ανοιχτά της Γαύδου, ανεβάζοντας τα θύματα που έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα σε τουλάχιστον πέντε τα τελευταία 24ωρα.

Η σορός μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων για νεκροψία–νεκροτομή, με τις Αρχές να θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για το 8ο θύμα του ναυαγίου της 11ης Νοεμβρίου, το οποίο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Γαύδου.

Μάλιστα, εκείνες τις ημέρες, είδε το φως της δημοσιότητας ένα σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο, λίγες στιγμές προτού ανατραπεί η λέμβος με τους μετανάστες στη Γαύδο.

Στο βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ φαίνεται η λέμβος με τους μετανάστες λίγο πριν ανατραπεί, είναι στοιβαγμένοι ο ένας σχεδόν πάνω στον άλλον, στο ξύλινο σκάφος περίπου 6-7 μέτρων, ενώ τα κύματα το παρασύρουν. Μόλις βλέπουν σκάφος να τους πλησιάζει αρχίζουν να καλούν σε βοήθεια.

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις