Η χώρα βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με άλλες χώρες για να μισθώσει χώρο στις φυλακές τους!
Η κυβέρνηση της Σουηδίας ενδέχεται να στείλει εγκληματίες να εκτίσουν τις ποινές τους σε φυλακές του εξωτερικού, καθώς η χώρα πασχίζει να διαχειρισθεί την αύξηση του αριθμού των εγκλείστων.
Τα εγκλήματα που διαπράττονται από συμμορίες έχουν αυξηθεί σημαντικά τις δύο τελευταίες δεκαετίες στην Σουηδία εξαιτίας της ελεύσεως μεταναστών.
Στην σκανδιναβική χώρα διαπράττονται τα περισσότερα κατά κεφαλήν θανατηφόρα εγκλήματα με πυροβόλα όπλα στην Ευρώπη.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γκούναρ Στρόμερ δήλωσε ότι Σουηδία βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με άλλες χώρες για να μισθώσει χώρο στις φυλακές τους.
Ο Ματίας Βάλστεντ, επικεφαλής της σχετικής επιτροπής, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια για να μισθώσει η Σουηδία χώρους σε φυλακές στο εξωτερικό, αλλά μια τέτοια πρόταση θα πρέπει να περάσει πρώτα από το κοινοβούλιο.
Εφημερίδα «Εστία»-newsbreak.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις