Τι αναφέρει ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς, στις παρατηρήσεις του προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Έως τις 15 Δεκεμβρίου δίνει διορία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην Ελληνική Κυβέρνηση για να απαντήσει στις παρατηρήσεις – υπόμνημα του συνηγόρου της Γεωργίας Μπίκα, Νίκου Διαλυνά, σχετικά με την απορριπτική πρόταση συμβιβασμού, την οποία είχε απορρίψει η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα, επισημαίνοντας τη βούλησή της να οδηγηθεί η υπόθεση σε δίκη.

«Σας ενημερώνουμε ότι λάβαμε τις παρατηρήσεις σας στις 9 Νοεμβρίου.

Στάλθηκε αντίγραφο των παρατηρήσεων σας στην Ελληνική Κυβέρνηση, στην οποία και δίνουμε προθεσμία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου για πρόσθετες παρατηρήσεις επί των δικών σας παρατηρήσεων», αναφέρει η επιστολή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η απάντηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με τη διορία στην Ελληνική Κυβέρνηση για την απάντησή της:

Ουσιαστικά πρόκειται για μια δεύτερη, εξαιρετικά σημαντική νίκη που πέτυχε η Γεωργία Μπίκα στη μάχη που δίνει για την υπόθεση του βιασμού που υπέστη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022 σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά την πάγια διαδικασία που ακολουθείται,  εισηγείται τη δυνατότητα «φιλικού διακανονισμού» με την απόδοση εκ μέρους του ελληνικού κράτους κάποιας αποζημίωσης. Σε περίπτωση απόρριψης του «φιλικού διακανονισμού» από τη Γεωργία Μπίκα, κάτι που τελικά συνέβη, η υπόθεση εισέρχεται στη δεύτερη φάση που οδηγεί στην εκδίκασή της ενώπιον ακροατηρίου. Ήδη η Γεωργία Μπίκα έχει απορρίψει κάθε σκέψη για φιλικό διακανονισμό και αποδοχή αποζημιώσεως, αφού αυτό που επιθυμεί είναι η πλήρης δικαίωσή της από την Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρεται στις παρατηρήσεις της προσφεύγουσας, «το βιντεοληπτικό υλικό που παραδόθηκε από τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου “The Met” είναι ελλιπές. Από το υλικό των καμερών που χορηγήθηκε από το ξενοδοχείο “The Met” Hotel προκύπτει ότι η καταγραφή των καμερών διακόπτεται σε “πολλά” χρονικά σημεία χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία».

Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς

Δείτε εδώ όλες τις παρατηρήσεις της Γεωργίας Μπίκα και στα αγγλικά και στην ελληνική μετάφραση

Επίσης, σε άλλο σημείο τονίζεται ότι «χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι κάμερες του ασανσέρ, οι οποίες παρότι λειτουργούν και το υλικό τους καταγράφεται και αποθηκεύεται, τα βίντεο που στέλνονται διακόπτονται και παύουν περιέργως στα επίδικα χρονικά διαστήματα. Πιο συγκεκριμένα, το βίντεο αμφοτέρων των καμερών των ασανσέρ σταματούν να έχουν εικόνα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών, και συγκεκριμένα μεταξύ 03:44 και 05:47. Μεταξύ εκείνων των ωρών, όχι απλά επέστρεψα στο ξενοδοχείο, αλλά υπήρξε και η κινητικότητα των διάφορων παρευρισκόμενων στο πάρτι μεταξύ των οποίων και του Β. Λεβέντη και κ. Περογιαννάκη. Αναρωτιέται λοιπόν κανείς γιατί δεν υπάρχουν τα επίδικα βίντεο, τα οποία μάλιστα θα ήταν και τα μοναδικά ικανά να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες».

zougla.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις