⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

Για τους Γερμανούς φταίει η… Ρωσία

Ουκρανός πολίτης καταδικάστηκε σήμερα από γερμανικό δικαστήριο σε φυλάκιση ενός έτους και τριών μηνών για κατασκοπεία, αφού βρέθηκε ένοχος για αποστολή δεμάτων που περιείχαν συσκευές GPS μέσω ουκρανικής ταχυδρομικής υπηρεσίας τον Μάρτιο του 2025. Οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι, επίσης Ουκρανοί, αθωώθηκαν από το Ανώτερο Περιφερειακό Δικαστήριο της Στουτγκάρδης, σύμφωνα με AP.

Η κατηγορία και η ετυμηγορία

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, οι τρεις άνδρες φέρονται να συμμετείχαν σε σχέδιο δολιοφθοράς που στόχευε τις διαδρομές μεταφοράς της ταχυδρομικής υπηρεσίας.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε ότι το δικαστήριο πίστεψε πως ο καταδικασθείς είχε κανονίσει την αποστολή δύο δεμάτων με πομπούς GPS στη Γερμανία και πρέπει να γνώριζε ότι αυτοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπεία εναντίον στόχων για πράξεις δολιοφθοράς. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον δικαστή, πρέπει επίσης να είχε αντιληφθεί ότι είχε λάβει την εντολή μέσω ενδιάμεσου από ρωσική κυβερνητική υπηρεσία.

Ο ρόλος της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, μια ρωσική υπηρεσία πληροφοριών φέρεται να εξέδωσε την εντολή μέσω ενδιάμεσων από την πόλη Μαριούπολη. Στόχος ήταν η συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις διαδρομές και τις διαδικασίες μεταφοράς της ταχυδρομικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το επόμενο βήμα των κατηγορουμένων θα ήταν η αποστολή δεμάτων που περιείχαν εμπρηστικούς μηχανισμούς, οι οποίοι θα πυροδοτούνταν κατά τη μεταφορά, με σκοπό να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στη Γερμανία ή αλλού στη διαδρομή προς τα μη κατεχόμενα από τη Ρωσία μέρη της Ουκρανίας, υπονομεύοντας το αίσθημα ασφάλειας του πληθυσμού.

Η απόφαση και η έκτιση της ποινής

Οι τρεις άνδρες είχαν συμφωνήσει να στείλουν τα δέματα, ωστόσο αποκαλύφθηκαν κατά τα προπαρασκευαστικά στάδια των επιθέσεων. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχαν συγκεκριμένα σχέδια για πράξεις δολιοφθοράς. Ο καταδικασθείς δεν θα εκτίσει ποινή φυλάκισης, καθώς η ποινή του έχει ήδη εκτιθεί κατά τη διάρκεια της προφυλάκισης.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις