Για όγδοη ημέρα καίει η φωτιά στην Κόνιτσα – Θυμίζει την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς που έκαιγε 17 ημέρες

Για όγδοη ημέρα καίει η φωτιά στην Κόνιτσα – Θυμίζει την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς που έκαιγε 17 ημέρες

⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

Φόβος ότι θα επαναληφθεί η καταστροφή του δάσους της Δαδιάς του 2023,  που έκαιγε 17 ημέρες

Για όγδοη ημέρα καίει η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Κόνιτσας, με την επιχείρηση κατάσβεσης να έχει ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στις 31 Αυγούστου, πιθανότατα από κεραυνική δραστηριότητα.

Η πυρκαγιά αυτή δυσκολεύει ακόμη τους πυροσβέστες, διότι καίει σε συμπαγές δάσος, οι εστίες είναι σε απόκρημνα σημεία. Χθες από το πρώτο φως επιχειρούσαν 13 εναέρια μέσα, ενώ και σήμερα απογειώθηκαν.

 

Διαβάστε ακόμη – 2023:Έβρος – Δαδιά: Έσβησε η φωτιά μετά από 17 ημέρες – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Σε πολλά σημεία το νερό δεν μπορεί να φτάσει στο έδαφος, στις εστίες της πυρκαγιάς, διότι το πυκνό δάσος δεν το επιτρέπει.

Περισσότεροι από 150 πυροσβέστες επιχειρούν, καθώς και ομάδες δασοκομάντος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστα Τσίγκα, ο οποίος μίλησε το πρωί στο Action24, «η πλευρά της φωτιάς που πλησιάζει προς την πόλη της Κόνιτσας αποτελεί το πίσω τμήμα της πυρκαγιάς και εμφανίζει μικρότερη ένταση».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας επιχείρησαν πολλά εναέρια μέσα, ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους, καλώντας τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα, χωρίς να απαιτηθεί εκκένωση.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις