Μοιράσου το άρθρο
Η αστική ανατροφή του επιβάλει να στείλει λουλούδια στον Ευκλείδη: του θύμισε ότι η εκδίκηση είναι κρύο πιάτο.

Είχαμε αφήσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο εκεί που έλεγε -στη Μαρία Κατσουνάκη της «Καθημερινής»- ότι είναι τύπος με «αστική αυτοπεποίθηση», αφού «έχει πάει σε σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, και σε κολέγιο της Οξφόρδης που ιδρύθηκε το 1341».

Στον Τσίπρα έβρισκε: «λαϊκότητα», «τακτικισμό», «αδικαιολόγητα ανασφάλεια», υστερεί του Μητσοτάκη στην επιλογή συμβούλων και -μόνο- «μπροστά στον Βαρουφάκη είναι υπόδειγμα συλλογικότητας και δημοκρατίας».

Αυτά Φλεβάρη μήνα. Τον Μάιο κατάλαβε τι εννοούν οι Αμερικανοί όταν λένε: «δεν γίνεται να παίξεις γκολφ με τον πρόεδρο και να τον νικήσεις».

Δια του συνεδρίου, ο Τσίπρας τον «επιπεδοποίησε», που θα έλεγε κι ο Τσιόδρας – τι να γίνεται ο «Σωτήρης»;

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, έκτοτε περνάει κρίση νομιμότητας.

Ωστόσο το βρετανικό φλέγμα του βγήκε πάλι και έφερε στο προσκήνιο το ενδεχόμενο να κυβερνήσει ο Τσίπρας με την υποστήριξη του… Βαρουφάκη. Λόγω απλής αναλογικής.

Προφανώς ξέρει για ποιον μιλάει. Τον είχε λουστεί και ο ίδιος το 2015.

Δεν του φτάνει του Τσίπρα που βάζει η Δούρου δίπλα του τον Μελανσόν -που τον έβριζε το 2018- έχει και τον Τσακαλώτο να του βάζει και τον Βαρουφάκη, που έβγαλε βιβλίο και ταινία για να τον κοπανήσει.

Τον εμφανίζει ως φάντασμα του μέλλοντος – με τη νύξη: καλύτερα συγκυβέρνηση με τον Βαρουφάκη, παρά με τον Καμμένο.

Το θέμα είναι τι είδους συγκυβέρνηση. Π.χ. ποιο υπουργείο θα μπορούσε να δώσει ο Τσίπρας ως Πρωθυπουργός στο «άσσετ» της πρώτης κυβέρνησής του;

Κάτι στον οικονομικό τομέα; Χαρά που θα κάνουν στην Ευρώπη αν μάθουν ότι κάποιος θα μαγνητοφωνεί τις συνεδριάσεις τους…

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εκπροσωπεί το είδος του πολιτικού που ξεπέρασε υποτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ – όπως έκανε με τον Λαφαζάνη και τη Ζωή.

Αν πρόκειται να πάει στις εκλογές κλείνοντας το μάτι ότι του ετοιμάζει θέση στο οβάλ τραπέζι του υπουργικού Συμβουλίου, μάλλον αυτογκόλ θα βάλει.

Με εικονική αθωότητα ο Τσακαλώτος τον έβαλε στην επόμενη Βουλή και στην επόμενη κυβέρνηση του Τσίπρα -δίπλα στον Ανδρουλάκη και τον Κουτσούμπα- χρεώνοντας την ιδέα στον… Τσίπρα.

Αυτός έφερε την απλή αναλογική που «σε υποχρεώνει να τα βρεις με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν και διαφωνείς και τώρα».

Αυτός -ο Τσίπρας- «στο συνέδριο έκανε πρόταση 5 σημείων» και προς τον Βαρουφάκη, για «ριζοσπαστική, αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση».

Ο ίδιος ο Βαρουφάκης δεν έχει αντιδράσει ακόμη. Ως τώρα πάντως έχει αποκλείσει «οποιαδήποτε συμμαχία με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», λόγω… προδοσίας το 2015!

Η αστική ανατροφή του ωστόσο επιβάλει να στείλει λουλούδια στον Ευκλείδη: του θύμισε ότι η εκδίκηση είναι κρύο πιάτο.

ieidiseis.gr

ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις