Νόμος του Μέρφυ: Όσο ο πρωθυπουργός φεύγει τρέχοντας από τη Βουλή για να μην απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις υποκλοπές, τόσο ο πορτ παρόλ του θα δυσκολεύεται να τον υπερασπιστεί.
Και όσο δεν μπορεί να τον υπερασπιστεί, τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η θέση αμφοτέρων.
Με τις παρακολουθήσεις Χατζηδάκη – Φλώρου, ο Γιάννης Οικονόμου κατάπιε τα περί «ιδιωτών», πρωθυπουργού που «δεν γνώριζε» και «ήταν νόμιμο, αλλά λάθος».
Τώρα, αντί να πει «ναι» ή «όχι» για τις παρακολουθήσεις που αποδεδειγμένα οργάνωσε η ΕΥΠ σε βάρος – πλην πολιτικών και δημοσιογράφων – και στρατηγών, το ρίχνει στην τρέλα.
Απολαύστε τον: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, στηριζόμενος σε υλικό που διοχετεύουν ρυπαρά δίκτυα, έφτασε στο έσχατο σημείο πολιτικής ατιμίας… επιχειρώντας να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού».
Προφανώς χάνει τον ειρμό: Τα «ρυπαρά δίκτυα» δεν θα μπορούσαν να διοχετεύσουν το «υλικό», αν δεν το είχε παράξει η ΕΥΠ. Συνεπώς, δεν μπορούν παρά να βρίσκονται στην …ΕΥΠ.
Εφόσον είναι δουλειά του Κοντολέοντα, και πλέον του Δεμίρη, πώς γίνεται: «Τσίπρας προαναγγέλλει – Βαξεβάνης δημοσιεύει – ΣΥΡΙΖΑ υπερθεματίζει»;
Εκτός αν εννοεί ότι στην ΕΥΠ υπάρχει «κλαδική του ΣΥΡΙΖΑ»: Στήνει παρακολουθήσεις και τα «ρυπαρά δίκτυά της» τις στέλνουν στο «Documento».
Δεν είναι κακή σκέψη. Εδώ είχαν βάλει την Τουλουπάκη και τους «κουκουλοφόρους» τους να «συκοφαντήσουν δέκα έντιμους πολιτικούς», στον Φλώρο και στον Χατζηδάκη θα κώλωναν;
Μήπως να διέταζε μια προκαταρκτική ο Ντογιάκος; Του βάζουμε ιδέες τώρα.
Ο Οικονόμου αναφέρεται σε «πολιτική ατιμία» και «ρήγμα» ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στον πρωθυπουργό.
Για ρήγμα με τους παρακολουθούμενος υπουργούς προφανώς δεν τίθεται θέμα, μετά την ομολογία Χατζηδάκη ότι του άρεσε που τον άκουγαν.
Ρήγμα υπάρχει. Το ερώτημα είναι ποιος το δημιούργησε: Αυτός που διέταξε τις παρακολουθήσεις των στρατηγών ή αυτός που τον ρωτάει, όπως οφείλει, γιατί το έκανε;
Το θέμα είναι ότι οι υποκλοπές έγιναν γνωστές από το «Documento» – λες και θα μπορούσαν να είχαν γίνει από τον ΣΚΑΪ – ή ότι η ΕΥΠ, με πολιτικό προϊστάμενο τον πρωθυπουργό, αντί να ακούει π.χ. τους Τούρκους στρατηγούς, άκουγε τους δικούς μας;
Μεταξύ μας: Ο εκπρόσωπος του Μητσοτάκη έχει και τα δίκια του. Πράγματι «από το 1974 κανένας πολιτικός φορέας δεν είχε επιχειρήσει να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κομματική αντιπαράθεση».
Μήπως είχε βάλει στην πολιτική ζωή τον Μαυρίκη; Ή μήπωςείχε στήσει το «βρόμικο ’89»; Για να μην πάμε στην Αποστασία του 1965.
Λωτοφάγοι δεν υπάρχουν: Οι ρυπαρότητες στον ελληνικό δημόσιο βίο έχουν ΠΟΠ, ήτοι είναι Προϊόν με Ονομασία Προέλευσης.
ieidiseis.gr
Eurokinissi | Βασίλης Ρεμπαπής
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις