Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ξεκαθάρισε ότι θα φτάσει έως το τέλος στην υπόθεση με τις νόμιμες και παράνομες επισυνδέσεις που αφορούν το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Τα πιο σκληρά και απρόσμενα “κάλαντα” τα άκουσε το μέγαρο Μαξίμου παραμονή της Πρωτοχρονιάς από την «Καθημερινή» με την συνέντευξη ποταμό του Χρήστου Ράμμου προέδρου της ΑΔΑΕ όπου ξεκαθάρισε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή της οποίας ηγείται βάσει του Συντάγματος θα φτάσει έως το τέλος στην υπόθεση με τις νόμιμες και παράνομες επισυνδέσεις που αφορούν το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Μάλιστα ο Χ. Ράμμος δηλώνει ευθέως ότι δεν εκβιάζεται διότι όπως χαρακτηριστικά λέει: «Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα ασύμβατο με τη Δημοκρατία».

Το χτύπημα στην κυβέρνηση ήταν καίριο από την «Καθημερινή», που διαχρονικά αποτελεί ναυαρχίδα του παραδοσιακού συντηρητικού χώρου, διότι:

1) Την περασμένη βδομάδα το Μέγαρο Μαξίμου απεργάζονταν σχέδιο ανατροπής του Χρήστου Ράμμου το οποίο αποκάλυψε το Red Carpet προκαλώντας την αντίδραση της Αντιπολίτευσης και του νομικού κόσμου που το χαρακτήρισε «πραξικοπηματική κίνηση».

2) Η «Καθημερινή» είναι η πρώτη εφημερίδα από τον συντηρητικό χώρο ( πλην του συγκροτήματος Φιλιππάκη) που παρεμβαίνει δυναμικά στο σκάνδαλο των υποκλοπών αποθαρρύνοντας την κυβέρνηση να προβεί σε περαιτέρω θεσμική και συνταγματική εκτροπή αφήνοντας την ΑΔΑΕ απερίσπαστη να κάνει την δουλειά της όπως ορίζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα.

Η «Καθημερινή» αποδεδειγμένα έχει δυο «θύματα» στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Τον Διευθυντή της, Αλέξη Παπαχελά και τον συνεργάτη της, Τάσο Τέλλογλου. Ενώ από σπόντα θύμα είναι και ο Γιάννης Αλαφούζος, καθώς έχει καταγράφει συνομιλία του με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Η διαφορά των “θυμάτων” της «Καθημερινής» από τα υπόλοιπα πολιτικά και ένστολα “θύματα” είναι ότι δεν εξαρτώνται από την κυβέρνηση και από τους έχοντες την εφήμερη δύναμη της εξουσίας με αποτέλεσμα να κινούνται αυτόνομα. Άλλωστε ο ρόλος της Καθημερινής διαχρονικά είναι υπεράνω κομματικών και κυβερνητικών σκοπιμοτήτων της συντηρητικής παράταξης και δεν διστάζει να τους τραβάει το χαλί κάθε φορά που το θεωρεί αναγκαίο. Πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις η κριτική που άσκησε η “Καθημερινή” στις κυβερνήσεις Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αλλά και Κώστα Καραμανλή ο οποίος σημειωτέον δεν παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της «Καθημερινής»για τα εκατοστά γενέθλια της.

Αυτός ο φόβος για την Καθημερινή διακατείχε και την σημερινή κυβέρνηση η οποία με καχυποψία αντιμετώπιζε τα στελέχη της γι αυτό και τα παρακολουθούσε.

Επομένως η κίνηση της «Καθημερινής» με την συνέντευξη Ράμμου σηματοδοτεί νέο κύκλο εξελίξεων στον συντηρητικό χώρο.

Δ.Β.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις