Με τη φράση «έχει καεί η γούνα μας» εξηγεί έμπειρο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη διαφαινόμενη απόρριψη της πρότασης της Ζ. Κωνσταντοπούλου για κοινό αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

Το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει μόνο του αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον Χρ. Τριαντόπουλο και το ίδιο θα κάνει και τώρα για τον Κ. Καραμανλή. Δεν έχει συζητηθεί το θέμα σε κάποια σύσκεψη, αφού ακόμη δεν έχει καν ανακοινωθεί στην ολομέλεια ότι έφτασε η σχετική δικογραφία στη Βουλή. Αλλά από συζητήσεις συνεργατών του Ν. Ανδρουλάκη και βουλευτών προκύπτει ότι η διάθεση στην Χαριλάου Τρικούπη είναι να κινηθεί αυτόνομα το ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει και πριν από δύο χρόνια να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Κ. Καραμανλή (για τη σύμβαση 717).

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν η πρώτη πολιτική αρχηγός που μίλησε για το θέμα, ζητώντας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με την εξαίρεση των Σπαρτιατών, να συνεννοηθούν για να καταθέσουν από κοινού αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για την πλήρη λειτουργία της.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως όλα δείχνουν, δεν θα ανταποκριθεί στην πρότασή της και θα αφήσει το δίλημμα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά, που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από παλιά με την πρώην πρόεδρο της Βουλής.

Στην πράξη και σύντομα θα φανεί αν η αρνητική στάση της Χαριλάου Τρικούπη θα προκαλέσει ένταση στη σχέση μεταξύ των δύο κομμάτων που ανταγωνίζονται για τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της τελευταίας περιόδου.

Από την ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη στην τελευταία κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θεωρεί την Πλεύση Ελευθερίας ανταγωνιστικό κόμμα γιατί την αντιμετωπίζει σαν κόμμα διαμαρτυρίας, μονοπρόσωπο και χωρίς πρόγραμμα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει ήδη τον σχεδιασμό της για να πρωταγωνιστήσει στη Βουλή. Ηδη προανήγγειλε ότι «ως Αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας αλλά και ως συνήγορος οικογενειών θυμάτων του Εγκλήματος των Τεμπών», θα προβεί «σε σειρά ενεργειών συμπεριλαμβανομένης της κατάθεσης ειδικής πρότασης, για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και για την κλήση σε αυτήν της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, σε σχέση με την υπόθεση του Εγκλήματος των Τεμπών».

Παρόλο που στην Χαριλάου Τρικούπη δεν το παραδέχονται, η συνεργασία με την Πλεύση Ελευθερίας για την κατάθεση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης κατέληξε να είναι τραυματική εμπειρία για το ΠΑΣΟΚ. Το «καρφί» του Κ. Μητσοτάκη «γίνατε ουρά της Κωνσταντοπούλου» τους έκανε ζημιά, ενώ ασκήθηκε κριτική γι αυτή την απόφαση ακόμη και εκ των έσω.

Τώρα η ψυχρότητα μεταξύ των δύο κομμάτων είναι δεδομένη και από τις επόμενες δημοσκοπήσεις θα κριθεί η εξέλιξή της.

dnews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις