Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη είναι σαν του ΄Οθωνα, πριν ενηλικιωθεί: την ασκούν οι αντιβασιλείς.
Ο Δημητριάδης- τοποτηρητής και των αδελφών του Κυριάκου- χειριζόταν τις «σκληρές» υποθέσεις: μπίζνες, ΕΥΠ, κράτος.
Ο Σκέρτσος έχει τα «λοτζίστικς», αλλά δεν απέκτησε ποτέ πραγματική ισχύ.
Ο Γ. Γεραπετρίτης είναι ο πολιτικός νους. Εχει τον τελευταίο λόγο στο νομοθετικό έργο, τους κεντρικούς χειρισμούς και τις σχέσεις με τη διαπλοκή- για την οποία ενίοτε ανέθετε υπεργολαβίες στον Σκέρτσο, πριν γίνει ομόβαθμός του.
Συμπέρασμα πρώτο: για όσες πολιτικές πατάτες έχει κάνει ως τώρα ο Μητσοτάκης, μην πυροβολείτε τον πιανίστα: είναι έργο Γεραπετρίτη.
Ο καθηγητής που σταδιοδρόμησε με γνωμοδοτήσεις σε «καλές τιμές», αναζητώντας παράλληλα στέγη στο σύστημα Παπανδρέου, τη βρήκε τελικά στο σύστημα Μητσοτάκη, ως ένας από τους δώδεκα «σοφούς» που προσέλαβε ο Κυριάκος ως αρχηγός της ΝΔ .
Μόνο αυτός και ο -μονίμως χαμένος στο διάστημα -Πέτσας επιβίωσαν. Συν ο Θεωδωρικάκος βέβαια που ήταν ο 13ος .
Ως πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης είναι για τον Γεραπετρίτη εύπλαστος σαν πλαστελίνη. Εκτός από τα θέματα που χειρίζεται αποκλειστικά η οικογένεια και όποιος απλώσει χέρι του το κόβουν.
Πρόσφερε την ιδέα του «επιτελικού κράτους», την οποία ο Νεομητσοτακισμός απλώς χρησιμοποίησε ως κέλυφος για να κρύψει στο εσωτερικό του έναν υπερσυγκεντρωτικό μηχανισμό διοίκησης με πνεύμα «ο νικητής τα παίρνει όλα».
Είχε μια λύση για κάθε πρόβλημα . Ακόμη και αντικατάσταση του Πρωθυπουργού στη Βουλή από τον ίδιο, αν το θέμα προεξοφλούσε ότι δεν θα τα βγάλει πέρα.
Ετσι εδραίωσε την κυριαρχία του, ως πραγματικός αντιπρόεδρος, αν όχι και σκιώδης Πρωθυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.
Αλλά ο Γεραπετρίτης δεν ήταν πολιτικός, δεν είναι και δεν θα γίνει . Εξ ου και από τότε που ζόρισαν τα πράγματα, έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.
ΟΙ συμβουλές του εσχάτως οδηγούν σε θανατηφόρες γκάφες. Η χειρότερη είναι η διαχείριση των «κοριών» στον Ανδρουλάκη
Αρχικά, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε την απόπειρα παγίδευσής του ως ευρωβουλευτή, ο Γεραπετρίτης συνέστησε υπερθεματισμό από την πλευρά του Πρωθυπουργού για έρευνα.
Όταν όμως ο δικαστής Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος , ακολουθώντας τη συνείδηση του, τους «έδωσε] για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, ο υπουργός Επικρατείας εισηγήθηκε τη γραμμή της “«νομιμότητας»- για να μην βρεθεί ο Μητσοτάκης υποψήφιος για το Ειδικό Δικαστήριο προφανώς- με σάλτσα την <άγνοια>, την πολιτική απόρριψη και το «απόρρητο».
Ετσι χαντάκωσε τον Πρωθυπουργό και τον πλακώνουν εν χορώ οι συνταγματολόγοι.
Τώρα τον οδηγεί στην έσχατη πλάνη: να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Μέχρι και ο Βορίδης τον τρολάρει: αλλάζουμε το νόμο γιατί ο Ανδρουλάκης δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μας!
Να σύμβουλος, να μάλαμα…
ieidiseis.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις