Δήλωσε αθώος στην απολογία του – «Με τις ενέργειές μου διεκδίκησα το δίκαιο και τη νομιμότητα»

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον Γιώργο Καλαϊτζίδη, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της διέγερσης σε αξιόποινες πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα (άρθρο 184).

Το δικαστήριο με την απόφασή του μετέτρεψε την αρχική κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος «για διέγερση σε τρομοκρατική πράξη (187α)».

Η συγκεκριμένη κατηγορία είχε απαγγελθεί στο ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» μετά από ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία ανέφερε:

«Η ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟΠΟ έχει δύο επιλογές. Η μία να δώσει εντολή στα ΜΑΤ να κρατάνε απόσταση από το ΒΟΞ. Η άλλη είναι να αφήνει να έρχονται τα ΜΑΤ δίπλα στο ΒΟΞ και να προκαλούν. Στη δεύτερη περίπτωση σας το υπογράφω εγώ θα γίνουν τα εξής:

1ον άγριες συμπλοκές έξω από το ΒΟΞ με εμάς και τα ΜΑΤ. Ξεχάστε την εικόνα που τα ΜΑΤ ρίχνουν κρότου λάμψης και ο κόσμος τρέχει. Θα κάτσουμε ακίνητοι να ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠ´ΕΞΩ.

2ον Θα #^**^%< ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 4.

3ον Όλες οι πρεσβείες και όλα τα σπίτια των πρεσβευτών θα γίνουν στόχοι παρέμβασης.

4ον Όλες οι τουριστικές περιοχές το Καλοκαίρι θα γίνουν στόχοι παρέμβασης.

5ον Θα δρομολογηθούν παρεμβάσεις σε σπίτια υπουργών, υπουργεία, κτίρια υψηλού συμβολισμού.

Ή θα μπουκάρουμε σε όλα μέσα και θα εκτεθεί η Κυβέρνηση διεθνώς, ή θα πυροβολήσουν μέλη του Ρουβίκωνα για να μην μπουν με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό που γράφω τώρα είναι το σχέδιο «πόλεμος για ένα οχυρό» το έχουμε συζητήσει έχει οργανωθεί και έχει εγκριθεί σε ολομέλεια τον Απρίλιο του 2024».

Δήλωσε αθώος

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο μετατρέποντας την κατηγορία σε βάρος του Γιώργου Καλαϊτζίδη έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί. Στην απολογία του το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα δήλωσε αθώος, αναφέροντας ότι «με τις ενέργειες του διεκδίκησε το δίκαιο και τη νομιμότητα».

Στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς υποστηρικτές του Γιώργου Καλαϊτζίδη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις