Η τράπεζα της Wall Street επιδιώκει την ολική επαναφορά των εργαζόμενων της με φυσική παρουσία στα γραφεία της στο Μανχάταν από τις 14 Ιουνίου

Η Goldman Sachs απαιτεί από το προσωπικό της να δηλώσει εάν έχει κάνει το εμβόλιο κατά της νόσου Covid- 19 προτού επιστρέψει στο γραφείο. Ωστόσο, τα στοιχεία των εργαζομένων της θα είναι απόρρητα, δεσμεύτηκε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

‘Οπως αναφέρει το BBC, η τράπεζα της Wall Street επιδιώκει την ολική επαναφορά των εργαζόμενων της με φυσική παρουσία στα γραφεία της στο Μανχάταν από τις 14 Ιουνίου. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί το άνοιγμα της Νέας Υόρκης και της ευρύτερης οικονομίας, έπειτα από μήνες σκληρού lockdown έναντι της νόσου Covid 19.

Το ενημερωτικό σημείωμα με το οποίο ζητά από τους τραπεζίτες της στη Νέα Υόρκη ότι πρέπει να δηλώσουν το «καθεστώς εμβολιασμού τους», έχει ήδη σταλεί και στους εργαζόμενους της Goldman Sachs που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και προγραμματίζουν την επιστροφή τους στο γραφείο από τις 21 Ιουνίου. Τα εταιρικά στελέχη της GS δήλωσαν ότι «εξακολουθούν να ενθαρρύνονται από την εξέλιξη των εμβολιασμών σε πολλές περιοχές και από την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εφαρμόζονται στο σύνολο του ομίλου, με σκοπό την προστασία του προσωπικού της τράπεζας», σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθύνοντα συμβούλου της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον

Η επενδυτική τράπεζα δεν απαιτεί από τους υπαλλήλους τους την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, αν και περίπου 20 χιλιάδες υπάλληλοί της στις ΗΠΑ πρέπει να δηλώσουν την ημερομηνία που έκαναν το εμβόλιο και την παρασκευάστρια εταιρεία, επισημαίνουν οι New York Times. Eπιπλέον, όπως αναφέρει το BBC, το προσωπικό της Goldman Sachs στις ΗΠΑ θα μπορεί να εργαστεί στο γραφείο χωρίς να φοράει μάσκα εφόσον έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοιού.

«Με τους εργαζόμενους να δηλώνουν εάν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοιού ή όχι, μας επιτρέπεται να σχεδιάσουμε μια ασφαλέστερη επιστροφή στο γραφείο για όλους καθώς συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα δημόσιας υγείας», γράφει, μεταξύ άλλων, το ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη τους τραπεζίτες.

Ωστόσο, η Goldman Sachs δεν απαιτεί από τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν κατά της νόσου Covid: «Ενώ σας ενθαρρύνουμε να κάνετε εμβόλιο COVID-19, καταλαβαίνουμε ότι η επιλογή εμβολιασμού είναι προσωπική», προσθέτει το σημείωμα.

Στις αρχές Μαΐου, η Goldman Sachs ζήτησε από τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ που δεν είχαν ήδη επιστρέψει στο γραφείο, να είναι έτοιμοι να το πράξουν έως τις 14 Ιουνίου.

protothema.gr