Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt έγραψε μια ανάλυση στην οποία αναφέρεται λεπτομερώς ο τρόπος παραγωγής όπλων της Τουρκίας.
Στο δημοσίευμα τονίζεται τα στρατιωτικά UAV που παράγονται στην Τουρκία άλλαξαν την πορεία των πολέμων.
«Έχει γίνει περιφερειακή δύναμη με τις κινήσεις που έχει κάνει η Τουρκία στην αμυντική βιομηχανία, ειδικά στα UAV και επιθετικά UAV, εγχώριας παραγωγής τα τελευταία χρόνια».
Η Τουρκία άλλαξε την πορεία των πολέμων
Η Handelsblatt, στο αφιέρωμά της με τίτλο «Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, θωρηκτά, αεροπλανοφόρα – Η Τουρκία γίνεται στρατιωτικά αυτάρκης», αναφέρεται στα βήματα που έκανε η Τουρκία, η οποία συνεχίζει τις προσπάθειές της να αυξήσει το ποσοστό της εγχώριας παραγωγής χωρίς διακοπή εδώ και πολλά χρόνια.
Επισημαίνει ότι η ζήτηση για γερμανικά, γαλλικά και αμερικανικά όπλα έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια χάρη στα «Bayraktar TB2 SİHA», και αναφέρει ότι η Τουρκία άλλαξε την πορεία των πολέμων.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται «πώλησαν περισσότερα από 20 UAV στην Ουκρανία πριν ξεκινήσουν οι ρωσικές επιθέσεις. Προηγμένες συσκευές προκαλούν σοβαρά πλήγματα στις ρωσικές δυνάμεις, καταστρέφοντας τις γραμμές εφοδιασμού τους. Όπως και στο Νησί των Φιδιών της Ουκρανίας στον Εύξεινο Πόντο, η ρωσική προέλαση αποτρέπεται».
«Σχετικά οικονομικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα από την Ανατολία μπορούν να καθορίσουν την πορεία του πολέμου», ανέφερε.
Μια αξιοσημείωτη σύγκριση έγινε επίσης στο γερμανικό αφιέρωμα.
Συγκρίνοντας τη Γερμανία και την Τουρκία, η εφημερίδα ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει 100 δισ. ευρώ για να προμηθεύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις με σύγχρονα όπλα, ενώ ανέφερε ότι η Τουρκία ακολούθησε μια πολύ διαφορετική διαδρομή πριν από χρόνια.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι «Η Τουρκία είναι πλέον σε θέση να τροφοδοτεί μόνη της σχεδόν όλες τις ανάγκες της σε όπλα και έχει γίνει σημαντικός παράγοντας στις διεθνείς παραδόσεις όπλων».
Αναφέρεται ότι η Τουρκία ξόδεψε 1,6 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων πέρυσι, με αποτέλεσμα να παρήγαγε όπλα που ξεπέρασαν τα 10 δισ. δολάρια, ενώ ο τζίρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας τριπλασιάστηκε.
Αύξηση του τουρκικού όγκου παραγωγής
Η Handelsblatt ανέφερε επίσης το φορητό σύστημα μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), καθώς και τα SİHA που παράγονται από την Baykar. «Αυτά τα UAV, αρκετά μεγάλα για να τα αγοράσουν ιδιώτες, φέρουν φορητά όπλα και μπορεί να συντονιστούν σε δεκάδες χωρίς να καθοδηγούνται από τον πιλότο», γράφει χαρακτηριστικά.
Στην ανάλυση, δημοσιεύθηκαν και οι λεπτομέρειες του μεγάλου όγκου παραγωγής της Τουρκίας.
«Η Τουρκία δεν παράγει μόνο αυτόνομα αεροσκάφη. Εκτός από διάφορα τεθωρακισμένα και οπλισμένα οχήματα, η χώρα έχει αναπτύξει το πολεμικό πλοίο MİLGEM και το κύριο άρμα μάχης Altay. Υπάρχουν επίσης ελικόπτερα Atak, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürkuş και δορυφορικό σύστημα Göktürk. Τουρκική εταιρεία όπλων η Roketsan ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι παρέδωσε ένα φορητό πυραυλικό σύστημα που μπορεί επίσης να χτυπήσει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για αεράμυνα.
Κατασκευάζεται το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο που μεταφέρει επιθετικά UAV καθώς και ελικόπτερα και τεθωρακισμένα αμφίβια οχήματα.
Τα τελευταία 10 χρόνια, ο κύκλος εργασιών της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας όχι μόνο έχει τριπλασιαστεί με 11 δισ. δολάρια, αποκαλύφθηκε επίσης ότι τα βήματα που ακολουθεί η Τουρκία.
Αναφέροντας ότι το 2002, όταν ανέλαβε την εξουσία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τέθηκαν σε δημοπρασία αμυντικά έργα προϋπολογισμού περίπου 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η εφημερίδα συμπεριέλαβε επίσης ότι ο όγκος των έργων αυξήθηκε περίπου 10 φορές.
«Σύμφωνα με το κυβερνητικό γραφείο επενδύσεων, το ποσό αυτό εκτιμάται επί του παρόντος σε πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια, λαμβάνοντας υπόψη τα έργα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία δημοπράτησης», σημειώνει το γερμανικό δημοσίευμα.
pronews.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις